Biljana Čekić svojom je izvedbom u filmu “Dara iz Jasenovca” osvojila brojne pojedince. Njezino besprijekorno tumačenje nije samo impresioniralo, već je izazvalo i duboke emocije, ostavljajući publiku očaranom i dirnutom njezinim iznimnim talentom. Između 2000 djece odabrana je Biljana Čekić, čiji je život, i prije i nakon ovog pothvata, život skromnog i voljenog djeteta, odraslog u ruralnom okruženju.

  • Biljana je iz šarmantnog sela Sreflije, gdje njezina obiteljska kuća zrači ljubavlju. Unatoč iznimnoj izvedbi u renomiranom filmu, Biljana ostaje predana svojim obvezama. Nastanjena svega desetak kilometara izvan Kozarske Dubice, Biljana stan dijeli s ocem Radovanom, bratom, starijom sestrom, bakom i djedom. Neizmjerna ljubav i podrška koju su joj pružali otac, baka i djed uvijek su joj na ponos.

Ne samo da njen uspjeh donosi radost njenoj obitelji, već i dubokim osjećajem ponosa ispunjava srca svih stanovnika Šefrlije. Nadalje, Radovan je otkrio da se Bilja suočavala s izazovnim okolnostima u privatnom životu. Prema njegovim riječima, glumica je doživjela napuštanje majke, ostavivši oca kao jedinog skrbnika.

– Osobno preuzimam odgovornost brige o djeci. Ova izjava vrijedi. Trudim se svim silama, ali bitno je priznati prisustvo više sile koja sve promatra – rekao je u tom trenutku Radovan. Tijekom početnih faza njezine karijere, Miloš Biković ponudio je neprocjenjivu podršku nadobudnoj glumici. U iskrenoj video poruci izrazio je uvjerenje da će se njihovi putevi jednog dana ukrstiti na ekranu, jer ona ima glumačku karijeru koja neizmjerno obećava.

  • Biljana je, osjećajući mješavinu zahvalnosti i nevjerice, od srca zahvalila za neizmjernu radost i ispunjenje koje je unijela u svoj život. Priznala je da su se njezine tinejdžerske težnje neosporno ostvarile i izrazila svoju duboku ljubav i cijenjenje za sve. Izgled Biljane Čekić sada odražava činjenicu da je Dara iz Jasenovca znatno narasla i da se više ne smatra malom.

BONUS TEKST:

PROČITAJTE U NASTAKU KAKO JE NASTALA RADNJA FILMA JASENOVAC…

“Jasenovac” Predraga Antonijevića, hrvatski ratni film objavljen 2021., služi kao prikaz potresnih događaja koji su se tijekom Drugog svjetskog rata odvijali u okvirima logora smrti Jasenovac. Narativ filma vrti se oko srpske obitelji koja je u jeku Drugog svjetskog rata prisilno preseljena u logor Jasenovac. Prepričavajući njihova iskustva, film zorno dočarava nezamislive strahote i zvjerstva koja su se nad zatočenicima proživljavala pod ustaškim ugnjetačkim režimom.

Dok naglašava borbu protagonista za preživljavanjem, film također ističe njihovu nepokolebljivu hrabrost i odlučan otpor protiv sveprisutne okrutnosti koja ih obavija. Film “Jasenovac” izazvao je žestoke polemike, posebice u Hrvatskoj, gdje je tema Drugog svjetskog rata i ustaških zločina vrlo delikatna.

Dok su neki pojedinci hvalili film zbog njegove značajne uloge u obilježavanju sjećanja na žrtve Jasenovca i rasvjetljavanju genocida počinjenog nad Srbima, Židovima i Romima, bilo je i onih koji su izrazili zabrinutost zbog pretjeranog nasilja i navodnih povijesnih netočnosti.

Filmski prikaz angažmana Katoličke crkve u Hrvatskoj u tom razdoblju izazvao je kontroverze, što je rezultiralo žustrim raspravama i raspravama oko povijesnih činjenica i različitih tumačenja. Unatoč različitim reakcijama i kontroverzama oko filma, on je nedvojbeno potaknuo značajnu raspravu o povijesnim događajima i zločinima koji su se dogodili u Jasenovcu tijekom Drugog svjetskog rata, kao io pristupu suvremenog društva sjećanju i tumačenju tih događaja.