Al Dino, bosanskohercegovački kantautor, poznat je po svojim prelepim baladama, uključujući hitove poput “Kopriva” i “I sad me po tebi poznaju”. Njegov glas ima moć da dirne srca i izmami suze na oči slušalaca.

On je javnosti šokirao svojim priznanjem da je pretrpeo fizičko i psihičko nasilje od strane svoje bivše supruge, Arduane Pribinje-Kurić, s kojom je imao dvoje dece. Razvod je usledio nakon dve godine borbe po sudovima, a starateljstvo nad decom pripalo je bivšoj supruzi.

Al Dino je hrabro izneo svoje iskustvo, ističući da nije želeo da se brani fizičkim putem, jer nije bio odgojen na taj način. Njegova deca su, nažalost, postala svedoci porodičnih sukoba, a pevač je naglasio teškoće koje su deca prolazila gledajući roditelje u sukobu.

Iako je javnost često svedok nasilja u porodici, često se zanemaruje činjenica da su i muškarci žrtve u brakovima. Al Dino je postao primer koji ukazuje na važnost otvorenog razgovora o nasilju u porodici, bez obzira na pol žrtve.

Nakon rata, Al Dino je živeo u Mađarskoj i Nemačkoj, gde je sarađivao sa različitim muzičarima i razvijao svoj muzički stil. Vratio se u Bosnu 1998. godine i postao poznat po hitovima poput “Odlaziš” i “Kopriva”, koji su osvojili srca publike širom Balkana.

U svojoj muzičkoj karijeri, Al Dino je kombinovao klasične šlagerske aranžmane sa etno-pop zvukom karakterističnim za bosansko i balkansko podneblje. Ima dva sina i danas živi u Sarajevu. Njegova muzika, kao i hrabrost da podeli lično iskustvo, čine ga značajnom ličnošću u muzičkoj i društvenoj sceni.