Vijest o preranoj smrti sina poznatog bosanskohercegovačkog folk pjevača Enesa Begovića prije samo nekoliko dana ostavila je cijeli region u stanju dubokog šoka i tuge. Enes, koji je zaradio ogromno poštovanje i divljenje svojim doprinosima narodnoj muzici u bivšoj Jugoslaviji, omiljena je ličnost u svim krajevima regiona. Srceparajuća sahrana njegovog sina privukla je mnoštvo ožalošćenih, uključujući kolege i prijatelje koji su putovali izdaleka da odaju počast i utjehu u ovom razornom vremenu.

Nažalost, uprkos njihovim hrabrim pokušajima, njihovi napori su se pokazali uzaludni jer je Armin tragično podlegao svojoj bolesti, uzevši poslednji dah u nežnom zagrljaju pevača. Tokom ovog mučnog iskušenja, Enes, otac preminule duše, ostao je nepokolebljivo odan, stajao je nepokolebljivo uz svog sina, odbijajući da ode čak i na kratkotrajni trenutak. Međutim, preko Almine otkrivamo da je Arminova supruga donijela iskrenu odluku da će, ako budu blagoslovljeni s dječakom, on dobiti ime po svom pokojnom ocu Arminu, koji se tragično nije sećao vlastitog sina.

Ova odluka je u njihove porodice unela mešavinu tuge i radosti, jer su i porodice Almina i Begović duboko religiozne i veruju da im je, uprkos neizmernoj tuzi koju su proživjeli, Allah blagoslovio muškog naslednika koji će nositi ime njihovih preminulih. otac. Najava Almine namjere da svom sinu da ime Armin naišla je na gorko-slatki odjek, jer su svi istovremeno osjećali i tugu i sreću.

Nadaju se da će, kada Enes, Arminov djed, dočeka svog unuka na svijet, možda pronaći utjehu i olakšanje od svog teškog emocionalnog stanja. Trenutno Almina ostaje kod kuće i ide na redovne preglede u bolnici jer joj se bliži termin porođaja.