Astrologija i horoskopski znakovi fasciniraju mnoge ljude i zasnivaju svoje živote oko njih, dok se drugi okreću numerologiji. Astrolozi nas uvjeravaju da će izazovi koje predstavlja retrogradni Merkur uskoro biti riješeni. Međutim, upozoravaju da će i nakon direktne tranzicije 2. oktobra 2022. Merkur zadržati utjecaj u takozvanoj “retrogradnoj sjeni”. Pored astrološke “oluje” koja se dešava na nebu, i Saturn i Uran su trenutno u retrogradnom kretanju. U skladu sa tim, njihov kvadratni aspekt jača i ima prilično nepovoljan uticaj.

Pojedinci koji žude za zaštitom od nesreće i negativnih energija savjetuju se da pažljivo pozicioniraju ovaj kod na posebno određenom mjestu u životnom prostoru, jer služi kao centralni prostor za okupljanje cijelog domaćinstva. Kako biste stvorili i održali harmoničan i pozitivan ambijent u svom životnom ili radnom prostoru, preporučljivo je da ugradite činiju ispunjenu asortimanom svježe ubranog i živopisnog voća. Štaviše, ključno je rasčistiti i organizirati prostor eliminacijom bilo kakvog suvišnog namještaja ili raznih predmeta koji bi mogli poremetiti protok energije.

Da biste poboljšali cjelokupno financijsko blagostanje i ličnu sigurnost, savjetuje se da upišete numerološki kod na komad papira posebno dizajniran za zaštitu i stavite ga sigurno u svoj novčanik, osiguravajući da ostane u vašem posjedu tokom cijele sedmice. Kada se sedmica približi, neophodno je odložiti papir tako što ćete ga potopiti u vodu, što simbolizuje oslobađanje svake negativne energije ili neželjenih uticaja.

Tokom faze retrogradnog Merkura, astrolozi snažno savetuju da budu oprezni kada je u pitanju upravljanje finansijskim stvarima, angažovanje u komunikaciji, rukovanje ugovorima i sporazumima, kao i pomno procenjivanje svih planova putovanja. Štaviše, feng shui stručnjaci naglašavaju značaj ugradnje dvanaestokrake zvijezde u okvire nečijeg prebivališta kao sredstva za harmonizaciju energija i promoviranje pozitivnog okruženja.