Suprotno uobičajenom mišljenju, samo bacanje ručnika u mašinu za pranje veša ne osigurava dubinsko i temeljno čišćenje. Mnogi ljudi pogrešno pretpostavljaju da je samo ovaj pristup dovoljan za postizanje izuzetnih rezultata. Ipak, ova ideja je daleko od tačne. U nedavnom izvještaju Mirrora, otkriveno je da su korisnici društvenih medija bili zapanjeni revolucionarnom metodom koja otkriva pravi nivo prljavštine i prljavštine koji vrebaju unutar njihovih navodno čistih peškira.

Ova inovativna tehnika čišćenja, koja je izazvala šok i oduševljenje pojedinaca, može se pripisati viralnom TikTok videu koji je objavila mlada djevojka po imenu Loren. U svom videu, Loren prikazuje zapanjujuće posledice pranja navodno čistih peškira, jer postaje očigledan zamućen talog. Štaviše, Loren nastavlja da pomno demonstrira korak po korak proces efikasnog čišćenja ovih peškira, ostavljajući gledaoce u stanju krajnjeg zaprepašćenja zbog izvanredne transformacije. Za početak, prvi korak uključuje dodavanje tri komponente, odnosno sode bikarbone, boraksa i deterdženta za pranje rublja, u djelomično napunjenu kadu tople vode.

Nakon toga, ručnici se urone u smjesu i ostave da se namaču 10 minuta.  Loren je dao detaljno i detaljno objašnjenje u vezi sa osnovnim uzrokom ovog problema, naglašavajući da je to prvenstveno zbog sporog nakupljanja prljavštine tokom dužeg trajanja. Nažalost, konvencionalne metode kao što su mašine za pranje veša pokazale su se neefikasnim u efikasnom uklanjanju ove prljavštine.

U pokušaju da pronađe rješenje, Loren je odlučila ustrajati na pristupu perilice rublja, iako ga je modificirala isključivo korištenjem vode i suzdržavajući se od upotrebe bilo kakvog deterdženta tokom procesa pranja. Rezultirajući video je stekao ogromnu popularnost, prikupivši preko šest miliona pregleda i impresivnih 700.000 lajkova. Štaviše, video je izazvao značajnu količinu angažmana, s brojnim pojedincima koji su izrazili svoje čisto čuđenje i ostavili mnoštvo komentara.