Ruska bodibilderka Vladislava Galagan je nedavno izazvala pravu buru na društvenim mrežama i širom sveta! Naime, nedavno procureli snimci na kojima je potpuno gola, izazvali su veliku pažnju na internetu i pokrenuli ogroman broj komentara. Ipak, ova atraktivna brineta svojim jedinstvenim izgledom izaziva raznovrsne reakcije, i često je u centru pažnje.
Trenutno boravi i radi u Pragu, a kada biste ugledali fotografiju na kojoj se vidi samo njen prelepi i nežni lik, nikada ne biste mogli da naslutite kakvo neverovatno mišićavo telo ona zapravo ima. Vladislava je svoj život posvetila treninzima, redovno učestvuje na takmičenjima za bodibilderke, i dosad je osvojila mnoge prestižne nagrade. Zbog svoje izuzetno snažne građe, koja može da parira čak i muškarcima, dobila je nadimak Hulk.
Posebno se ističu njeni isklesani trbušnjaci, mišićave noge, zategnuta zadnjica, kao i impozantna ramena i ruke. I pored različitih reakcija koje izaziva njen izgled, Vladislava i dalje strastveno vežba.
Dok neki osuđuju njenu figuru, ističući da tako gubi svoju ženstvenost, drugi su fascinirani. Međutim, čini se da Vladislava uopšte ne mari za mišljenja drugih, već sledi svoje ciljeve i snove, i trudi se da istakne svoju privlačnost. Često je možemo videti kako pozira u izazovnim haljinama. “Prelepa devojka, bar dok ne vidiš telo”, “Lice anđela, telo đavola”, “Sramota je što tako lepa žena izgleda kao muškarac”, “Najzgodnija devojka na svetu” – samo su neki od najzanimljivijih komentara na društvenim mrežama, gde je prati skoro pola miliona ljudi.

BONUS TEKST

Graviola je trenutno na vrhu liste biljaka sa potencijalnim antikancerogenim svojstvima, što bi u budućnosti moglo imati značajan uticaj na pristup lečenju raka putem prirodnih sredstava. Istraživanja ove amazonske biljke obećavaju mnogo, iako još uvek postoji mnogo nepoznanica oko njenog mogućeg doprinosa u prevenciji i lečenju raka. Na primer, nije jasno da li bi se koristila sama biljka, ekstrakt ili kombinacija sa farmaceutskim lekovima protiv raka, kao ni optimalan način doziranja ili dužina trajanja terapije.

Nesumnjivo je da graviola ima snažno anti-kancerogeno dejstvo na organizam. Na naučnim istraživanjima zabeleženo je da efikasno uništava ćelije raka i da je čak 10.000 puta potentnija od savremenih hemoterapeutskih lekova. Uz to, za razliku od hemoterapije, graviola deluje destruktivno isključivo na ćelije raka, ne ostavljajući štetne posledice ili neželjene efekte na organizam, već ima pozitivan uticaj na imuni sistem.

Graviola, poznata i pod latinskim nazivom Annona muricata, prirodno raste u delovima Srednje i Južne Amerike, od juga Meksika do Brazila. Odgovara joj tropska klima, a najviše se uzgaja u Severnoj Americi i zapadnoj Africi. Dok na primer, u Izraelu stablo graviola može lepo da poraste, nikada ne daje plodove.

Graviola ima blag i prijatan ukus, podsećajući na jogurt od jagode sa primesama egzotičnog voća kao što je ananas i banana. Plod se koristi u svežem obliku ili za pripremu soka. Svi delovi biljke su u upotrebi za lečenje, uključujući koru, listove, plod i semenke.

U peruanskoj Amazoniji, čaj od listova graviola koristi se kao sredstvo za smirenje i protiv dijabetesa. U brazilskoj Amazoniji, čaj od graviola je poznat kao lek za jetru. U Indiji se preporučuje za bolji san, protiv bolesti žuči, prehlade, kao i za ublažavanje mamurluka. U Africi se koristi kao analgetik i često se primenjuje u lečenju groznice kod dece.

Zreli plodovi graviola su bogati vitaminima C, B1 i B2, kao i fosforom. Tradicionalno se koriste za lečenje groznice, proliva i za povećanje lučenja mleka kod dojilja.

Osim što ubija ćelije raka, graviola ima pozitivan uticaj na rad unutrašnjih organa, deluje protiv gljivica, bakterija i parazita, umiruje nerve i ublažava depresivna stanja. Dokle god sežu lekovita svojstva graviola, i da li je zaista biljka budućnosti, ostaje da pokaže vreme.

Napomena: Ako ikada budete pravili sok od graviola, budite oprezni i uklonite sve semenke pre nego što plod stavite u blender, jer su one toksične i koriste se za uništavanje spoljnih parazita poput moljaca, krpelja i larvi koje se nastanjuju u tepisima.