Tokom ljetne sezone, značajna populacija mladih sa Balkana odlazi u Sjedinjene Američke Države, ne samo tražeći prilike za sezonsko zaposlenje, već i da se urone u novi način života. Među ovim pojedincima, Andrej je učestvovao u ovom programu i odlučio da dokumentuje svoje iskustvo na popularnoj društvenoj medijskoj platformi TikTok.

U određenom videu pružio je uvid u svoju dnevnu rutinu, koja je uključivala žongliranje s tri različita posla. Priznajući da bi neki njegov izbor mogli smatrati nekonvencionalnim ili čak na granici ludila, Andrej je na kraju shvatio koliko to utiče na njegovu dobrobit i doneo je odluku da napusti posao. Nakon napornih 15-satnih smjena, otkrio je svoj izgled, koji je nesumnjivo pokazivao znakove iscrpljenosti.

No, Andrej je istaknuo i financijske prednosti svog vrijednog rada, spomenuo da bi za samo jednu večer mogao zaraditi pola tipične hrvatske plaće. Ipak, kako je vrijeme odmicalo, Andrej je došao do ključne spoznaje – potraga za finansijskom dobiti nije bila jedina svrha njegovog prisustva u Sjedinjenim Državama. Umjesto toga, odlučio je dati prednost stvaranju uspomena, istraživanju novih mjesta i uživanju u ovoj stranoj zemlji. Kada je pojedinac preopterećen poslom, često se može osjećati kao da neprestano žuri s jednog posla na drugi. Uprkos tome što kasni sat vremena, ovaj mladić ostaje nezainteresovan zbog mogućnosti da bude otpušten jer je siguran u svoju sposobnost da izvrši svoje zadatke.

Međutim, da bi zaradio željenu satnicu od 7 dolara, imperativ je da dođe prije 7 ujutro. Nažalost, zbog kašnjenja može zaraditi samo 3,8 dolara. Putovanje ove osobe kroz različite radne pozicije pokazuje njihovu sposobnost da neometano prelaze s jednog posla na drugi. Započinju svoj dan u prestižnom hotelu s pet zvjezdica, nakon čega slijede rad na večerama u drugom restoranu, a na kraju pronađu vremena za doprinos u kafiću.