Poznati scenarista Emir Kusturica je nedavno odlučio da ispriča kako su se on i njegova supruga upoznali.Priča je izazvala radost kod mnogih slušalaca. Prema rečima samog Kusturice, on i Maja su se zabavljali pre njegovog preseljenja na koledž u Prag, a on je oduvek gajio osećanja prema njoj. Za to vrijeme, Maja je bila nadaleko cijenjena kao jedna od najljepših žena u Sarajevu.

 

 

“Bili smo zajedno neko vreme, ali sam odlučio da završim stvari pre nego što sam otišao u Prag. Izmislio sam priču i čak joj rekao da imam još jednu devojku. Otišla je teška srca. Posle toga sam otišao u Prag”, Kusturica ispričao.

Kao dokaz nepredvidive prirode života, nekoliko mjeseci kasnije, ukrstio se sa prijateljem iz Sarajeva koji ga je obavijestio o Majinim brojnim obožavateljima i mogućnosti da je izgubi. Ovo otkriće je duboko uticalo na Emira i tada je znao da je Maja bila i da će uvijek biti ljubav njegovog života. Emir je bio odlučan u namjeri da vrati ljubav svog života, iako mu plan nije prošao kako se očekivalo. Nakon što je krenuo vozom za Sarajevo preko Horgoša, Beograda i Zagreba, otkrio je da je Maja na Jahorini sa još jednim muškarcem.

 

 

Međutim, to nije odvratilo Emira, jer je odlučio da je nađe na planini, iako je bila sa drugim muškarcem. Maja se, s druge strane, zaljubila u sina Bebe Selimović i bila spremna da mu pokloni svoje srce. Njen život se dramatično okrenuo kada se Emir vratio, zaklevši se na vječnu ljubav. U centru Sarajeva sjeli su na kafu, ali Maja je bila čvrsta u odluci da Emiru kaže da je on uopće ne zanima. Poražen, Emir se vratio u Prag, ali nije odustao. Pokušao je da uvjeri Maju da je oduvijek bio emotivno vjeran i da je nije prevario niti izdao. Emir bi svakog vikenda vozio vozom od Praga do Sarajeva kako bi osvojio Maju. Nakon mjesec dana Maja je popustila i vjenčali su se. Od tada, par živi sretno zajedno, bez bilo kakvih glasina i kontroverzi. Blagoslovljeni su sa dvoje djece, Dunjom i Striborom.