Popularna bosanskohercegovačka pjevačica Indira Radić rođena je u mjestu Dragalovci, malom naselju u blizini Doboja u Bosni i Hercegovini. Tamo je boravila sa roditeljima sve dok nije završila studije medicine u srednjoj školi. Nakon toga se preselila u Zagreb i zaposlila se u bolnici. Uprkos novostečenoj slavi, često je posjećivala roditelje. Međutim, u Dragalovce se nije vraćala u poslednjoj deceniji zbog smrti njenog oca Živka.

 

 

 

 

Prema rečima pevačinog strica Novaka Subotića, on je njenoj porodici obezbedio plac u centru sela za izgradnju kuće. Pevačica, koju sada nosi Indira Subotić, nije bila u kontaktu sa njim skoro deceniju. Prije njenog rođenja, njen otac je imao kuću nekoliko kilometara dalje. Kada se rodila, Novak je njenom ocu poklonio parcelu uz svoju. Ova lokacija je bila bliža željezničkoj stanici na kojoj je radio, a škola je bila povoljno smještena preko puta ulice. Prvobitnu kuću njenog oca od tada je zamenila rudarska lokacija. Nakon očeve smrti, pokušavala je prodati kuću na imanju, ali po višoj cijeni. Tek treba da se proda zbog nezainteresovanosti, jer većina ljudi napušta selo. Ovu informaciju podijelio je pjevačev rođak. Indira Radić, popularna pevačica, nastupala je u rodnim Dragalovcima. Pevala je u diskoteci i prodavnici svojih sinova u dva ili tri navrata, privlačeći velike gomile do hiljadu ljudi. Zajednica je imala duboku naklonost prema njoj. Međutim, Indira se nije vratila u Dragalovce od kada je njen otac Živko preminuo. Njena majka Rosa sada živi sa njom u Beogradu. Prošla je skoro decenija od Indirine poslednje posete.

 

 

 

Zbog toga je izgubila kontakt sa svojim rođacima i napustila svaku komunikaciju s njima. Uprkos pokušajima njenog strica da dopre do nje, ona nije odgovorila na njegove pozive. Dragalovčani Indiru i dalje pamte kao svoju, ali je godinama nisu imali prilike da vide. Iako nisam lično svjedočio njenom prisustvu ovdje, svjestan sam njenog porijekla sa ove lokacije. Priča se da se na pozornici u diskoteci prekoputa pojavila prije više od decenije. Znam da on ima stan prekoputa škole i skrenuto mi je pažnja da ga trenutno prodaje. O tome nas je obavijestila jedna stanovnica tog područja, ali je željela ostati anonimna. Vlasnik radnje u centru sela takođe je naveo da Radićevu nisu sreli u Dragalovcima. Originalni tekst: “Ova fotografija koju je napravio Nemanja Nikolić prikazuje prekrasan zalazak sunca iznad obrisa grada.

 

 

 

Sunčevi zraci bacaju topli narandžasti sjaj na zgrade, dok nebo iznad njih blijedi od narandžaste preko ružičaste do ljubičaste. ako ih odnese lagani povjetarac. Ukupni efekat je miran i spokojan.” Rekreirani tekst: “Gradska obrisa je obasjana zadivljujućim zalaskom sunca na ovoj fotografiji koju je snimio Nemanja Nikolić. Topla narandžasta svetlost sunca obavija zgrade, dok se nebo pretvara iz narandžaste u roze i konačno u nijanse ljubičaste. Pojavljuju se oblaci tanka, kao da ih blagi povjetarac nosi.Fotografija budi osjećaj spokoja i mira.