Poznata pjevačica Vera Matović ne samo da posjeduje raskošnu vilu na prestižnom naselju Dedinje, već i još jednu raskošnu rezidenciju koja je do sada bila tajna javnosti. Zajedno sa suprugom, Vera živi u vili na Dedinju, procijenjenoj na nekoliko miliona eura.

Međutim, bez znanja mnogih, pjevačica posjeduje dodatnu vilu goleme vrijednosti, ne ostavljajući nikakve sumnje da je njezin portfelj nekretnina zaista izvanredan. Naime, ekipa televizijske emisije “Paparaco lov” snimila je Ratomira Racu Matovića, Verinog supruga, kako obilazi jednu od nekretnina u zajedničkom vlasništvu supruge i njega. Smešteno na Trošarini kod Torlaka, ovo Nectenino imanje ima dva sprata, prostranu terasu i visoku ogradu koja podseća na pravi dvorac. Naime, Vera i njen suprug trenutno žive u raskošnoj vili na Dedinju, procijenjenoj na nekoliko milijuna eura. Osim ove nekretnine, pjevačica posjeduje i vilu koja je do sada bila nepoznata javnosti, nedvojbeno vrijednu pozamašnu sumu.

Na fotografijama u prilogu možete vidjeti Verinu vilu na Dedinju i raskošnu nekretninu na Trošarini koja dočarava njenu raskošnu estetiku. S karijerom dugom više od pet desetljeća, pjevačica je uspjela brzo osvojiti publiku, čime je Vera stekla reputaciju jedne od najpoželjnijih izvođačica u Jugoslaviji. To se nije pripisivalo samo njenom očaravajućem glasu, već i njenoj zapanjujućoj fizičkoj prisutnosti. Od svog debija 1971. Matović je plodna umjetnica, s diskografijom od više od 15 ploča i dvadesetak albuma. Naime, ona je prva osoba u bivšoj Jugoslaviji koja je počašćena cijenjenim “Oskarom popularnosti” za svoj singl koji je osvojio vrh ljestvice “Bijela bluza Suza Kvasi”, bezvremensku pjesmu koja i dan danas odjekuje u publici.

Godine 1974. “Diskos” objavljuje novu ploču Vere Matović, dajući publici priliku da posluša zadivljujuće pjesme “Sve bih dao da te zaboravim” i “Pomiri se sa sudbinom”. Ove melodične pjesme napisao je Časlav Đoković, a Vera ih je prekrasno izvela uz pratnju talentiranog ansambla Božidar Bokija Miloševića. Iduće godine Čačanka je svoje obožavatelje obradovala ne s jednim, već s tri “singla”. Prvi singl sadržavao je očaravajuće pjesme “Od nemila do nedraga” i “Ne igraj se vatrom”. Drugi singl uključio je zadivljujuće pjesme “Sve ili ništa” i “Slušaj svoju ženu”. Na kraju, treći singl predstavio je iskrene pjesme “U srce sam te zaključao” i “Priznaj, pola ti oprašta”.

Godine 1976. Vera je u suradnji sa suprugom Ratomirom Matovićem i njegovim ansamblom snimila ploču koja je sadržavala dirljive pjesme “Skloni mi se s puta” i “Neka te sreća na putu prati”. I ovoga je puta Časlav Đoković bio idejni tvorac ovih pjesama, a ploču je izdao “Diskos”. Verina slava je skočila u nebo nakon trijumfalne pobjede na Festivalu na Ilidži s nezaboravnom pjesmom “Prijatelji, ne diraj sreću”, čime je postala poznata širom bivše Jugoslavije.

Upravo te godine pjevačica je uz pobjedničku pjesmu predstavila par “singlova” i pjesme “Puki lanac sreće”, “Ne ostavljaj me samu” i “Lepi Marijo”. 1978. je označila vrhunac u njezinoj karijeri kada je usred bijela dana objavila singlove “Ne Mogu Da Se Ogrijem Od Tebe” i “Nisi Me Na Putu Najlo”, a pratila su i svoja prva dva albuma prikladnog naziva “Vera Matović”. Iako su ti albumi sadržavali nekoliko novih pjesama, uključivali su i one koje su je već učinile prepoznatljivom. Na Hit paradi 1979. predstavila je publici pjesmu “Nije greška, nego namjera”, koja se uz “Hoću tvoje prezime” našla na ploči “Diskosa”. Iste godine Vera izdaje “singl” sa pjesmama “Najdži gost” i “Ne vraćam se”, za koje je obje napisao Novica Urošević, a aranžman Ljubiša Pavković.

Potom je surađivala s diskografskom kućom “PGP RTB”, a 1980. godine izlazi joj treći album pod nazivom “Sačekaj me ljubavi”. Uz naslovnu pjesmu, na albumu su se našle pjesme kao što su “Zar je moralo tako da bude”, “Ostani, ostani”, “Na livadi povila se trava”, “Daleko si sunce moje” i druge. Album je postigao značajnu prodaju, zaradivši status zlatne naklade. I 1983. i 1984. pojavila se u seriji “Kamiondžije ponovno voze” i odgovarajućem filmu. Postigla je afirmaciju i pohvale na brojnim festivalima, među kojima su Šumadijski sabor, Moravski biseri, Ilidža, Poselo 202, Hit parada. U to vrijeme u Jugoslaviji postala je pionirka u dobivanju cijenjene nagrade Oscar Popularity Award kao pjevačica. Ova prestižna čast pripala joj je za zanosnu izvedbu pjesme “Bijela bluza Suza Kvasi”.