Jedno od najrenomiranijih i najgledanijih takmičenja na našim prostorima su “Zvezde Granda”. Sa svojim brojnim godinama emitovanja i značajnim doprinosima, bio je ključan u otkrivanju i predstavljanju mnogih talentovanih pjevača. Ova emisija je poslužila kao odskočna daska za mnoge umjetnike, vodeći ih ka izuzetnim karijerama.
Naš fokus u ovom članku će biti na vodećim parovima ovog prestižnog takmičenja. Sanja Kužet i Voja Nedeljković godinama zabavljaju publiku kao dugogodišnji voditeljski duo na “Zvezdi Granda”. Međutim, intrigantno je da ljudi često zaborave da je postava vodećih parova doživjela razne promjene na samom početku takmičenja. Na primer, 2011. godine, emisiju su vodili Ljubinka “Buba” Dobrosavljević i Vlada Stanojević, a Buba je na nepristojan način odustala od takmičenja. Izvor blizak Grand produkciji iznio je detalje o tadašnjoj situaciji, navodeći da se Sanja Kužet fokusirala isključivo na završetak emisije, zanemarujući mnoge druge aspekte.
Nadalje, bilo je nekoliko grešaka koje je napravila voditeljka, od kojih se najizraženija dogodila kada je pomiješala imena takmičara. Roditelj je bio toliko ljut na ovu grešku da je prišao Vladi i nazvao omiljenu voditeljku Sanju “glupom” zbog njenih grešaka. To je dovelo do spekulacija da bi Sanja mogla ostati bez posla. Na pitanje o tome, Sanja je odgovorila: “Ako je tako, onda im želim sreću. Sa Sašom Popovićem tek treba da razgovaram o budućim angažmanima. Osim toga, uobičajeno je da emisija svake godine ima nove voditelje, pa je ovo nije ništa neobično.” Karakteristično je da značajan broj domaćina vodi ovako istaknuto muzičko takmičenje kao što je “Zvezde Granda”.