U iskrenom trenutku voditeljka Milica Bursać hrabro je ispričala okolnosti pod kojima je napustila RTS. Ovaj nemili događaj dogodio se u devetom mjesecu trudnoće, a inicirao ga je bivši šef mreže Aleksandar Tijanić.

Prije otprilike devet godina voditeljica Milica Bursać odlučila se golišava slikati za jedan muški časopis. Kasnije je otkrila da je na njezinu odluku utjecao suprugov nagovor te da je djelomično bila motivirana izazovnom financijskom situacijom. Odlučno sam odbila poziv “Playboya” kad mi je upućen. Međutim, moj suprug Joca slučajno je čuo naš razgovor i uspio me uvjeriti u suprotno.

Vjerovao je da bi poziranje za časopis moglo uvelike koristiti mojoj karijeri, ističući ljepotu mog tijela u tako renomiranoj publikaciji. Uz njegovo ohrabrenje, donijela sam odluku da ću sve to podnijeti. Ubrzo nakon toga, obratila sam im se i izrazila svoje slaganje, navodeći neprocjenjivu podršku svog supruga kao pokretačku snagu iza mog izbora.

Priznajući svoju tešku financijsku situaciju, priznala je važnost svakog izvora prihoda. Iako honorar koji je dobila za golo poziranje u ovom časopisu nije bio pretjeran, bio je dovoljan da joj donese zadovoljstvo i omogući joj nabavku određenih potrepština. Međutim, kasnije je izrazila kajanje zbog svoje odluke.

– Među rijetkim pojedincima koji žale što su snimili tu sliku sam i ja, ali ne zato što sam se obnažio u 38. godini života, nego zato što se pokazalo da je taj postupak omeo napredak mog profesionalnog puta. Naime, došlo je do trenutka kada sam poželjela predavati sažete oblike televizijskog novinarstva i privatne produkcije na obrazovnoj ustanovi, s obzirom na moje kvalifikacije za takvu ulogu. No, moja prijava je odbijena isključivo uz obrazloženje da sam pozirala za “Playboy”. Ukoliko ikada odlučim da se sklonim s televizije i posvetim nekom alternativnom poslu, pretpostavljam da će taj dosadašnji poduhvat biti značajna prepreka u mojoj karijeri, kaže voditeljka u intervjuu za „Blic“.