Iz nekog razloga postajem umorna tijekom nastupa; Čini se da se nisam zasitio svega, ali ne mogu si pomoći, a da ne osjećam da nisam u stanju pjevati na istoj razini intenziteta kao što sam to činio u prošlosti. Vesna Zmijanac, poznata pjevačica, izražava osjećaj skorog kraja dok joj je energija sve manje, pa joj je sve teže nastupati na zabavama i događanjima.

  • Osim toga, rado se prisjeća i svog pokojnog kolege Predraga Živkovića Tozovca koji je prije smrti skromno molio publiku da mu se pridruži u pjesmi na nastupima, priznajući da ni on to ne može sam. Pjevačica je izrazila osjećaj skorog završetka, primijetivši primjetan umor tijekom nastupa. Iako nisu iscrpljene sve mogućnosti, priznaje se da je sposobnost pjevanja punim kapacitetom smanjena. Osvrćući se na riječi pokojnog Tozovca „Dođite da zapjevamo zajedno“, postaje jasno da ni on prije smrti nije mogao pjevati jer mu je snaga malaksala. Sada, našavši se u sličnoj situaciji, pjevačica je ovo podijelila sa Svetom.

Kad smo već kod toga, Vesna je nedavno progovorila o emocijama nakon nedavne operacije srca, rekavši da jednostavno ne može bez strasti prema pjevanju. Nakon obavljene intervencije osjećam se najbolje što mogu. Obuzeo me nemir, raspirujući novootkriveni osjećaj junaštva, ali to je ono što jesam – ne mogu to promijeniti. U svim godinama pjevanja nikad nisam imala ovakvu pauzu od šest mjeseci. Nije više u pitanju novac; Jednostavno ne mogu živjeti bez mikrofona.

  • Nikolija se isprva protivila mojoj odluci da se vratim na posao, no vidjela je kako tonem i shvatila da to nije pravo rješenje. Ne znam što drugo učiniti; pjevati i kuhati jedine su stvari koje znam. Kako bih trebao provoditi dane? Trebam pjevati, ne mogu bez publike. Tako je već pedeset godina i ne mogu sada odustati od toga samo zato što mi je netko rekao. Nadam se da će ponovni nastup biti moj lijek. Pjevanje je oduvijek bilo moj izvor liječenja”, zaključila je Vesna svoje razmišljanje.

Za vrijeme događaja bio sam u stanju gladovanja, a tlak mi je bio 135/85. Međutim, ne vjerujem da je bilo potrebno da budem u tom stanju. Vesna Zmijanac, poznata srpska folk pjevačica, popularnost je stekla sudjelovanjem u reality showovima poput “VIP Survivor” i “Farma 7”. Poznata kao seks simbol i jedna od najzanimljivijih ličnosti na području bivše Jugoslavije, svoju je karijeru gradila i gradi na temeljima iznimnih pjesama i izvanrednih vokalnih sposobnosti. No, buran ljubavni život često ju je držao u javnosti.

  • Rođena 4. siječnja 1957. u Nikšiću, Vesna iza sebe ima dva braka i ima kćer Nikoliju, koja se preziva Jovanović kao i njen otac Vladimir. Vesnin pokojni otac Dušan potječe iz hrvatskog grada Siska, a majka Kovina iz Kraljeva. Zbog njihovog razvoda kada je Vesna imala samo godinu dana, odgajala ju je baka po majci Natalija. Svoje formativne godine provela je u dolinama Ibra i Lepenice. Odrasla je u Ribnici, završila je osnovno obrazovanje i čak upisala tečaj za daktilografa.

Unatoč tome što su joj roditelji slali pozamašne količine novca, žudjela je za pažnjom, ljubavlju i publikom koju kod kuće nije imala. U to je vrijeme usavršila svoje vještine sviranja harmonike i postala cijenjena članica školskog orkestra. Sa samo 15 godina počela je profesionalno da se bavi pjevanjem i prvu plaću zaradila u kafani Bivolje kraj Kruševca. Majka ju je potom odvela u Beč, gdje je upisala srednju tehničku školu, iako tamo nije završila studij. Kratko je radila na pokretnoj vrpci u tvornici Siemens u Beču prije nego što se konačno vratila u Jugoslaviju kako bi nastavila svoju glazbenu karijeru tamo gdje je stala.