Miodrag Krivokapić kroz život uporno ističe da gaji ljubav prema najfinijoj Dubrovčanki, koristeći svaku priliku da to i izrazi. Put do uspjeha Miodraga Krivokapića, vrlo cijenjenog umjetnika na našim prostorima, bio je sve samo ne gladak, ali se pokazao kao zadivljujući put. Nepokolebljiv u svojoj težnji da postane glumac, donio je hrabru odluku da se preseli u Hrvatsku, odlučan da ostvari svoj san.

  • I njegova je ustrajnost na kraju dala plodonosne rezultate! Snimio je platna u više od 30 cjelovečernjih filmova, kao i u više od 50 televizijskih drama, filmova i serija. Brik, poznata ličnost, rođen je 22. travnja 1949. godine u Peći, na Kosovu i Metohiji. Osnovno i srednje obrazovanje završio je u rodnom gradu. Odmalena je težio krasiti pozornicu koja simbolizira postojanje. Unatoč dvama neuspješnim pokušajima da se upiše na Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju u Beogradu, ustrajao je i naposljetku trijumfirao na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Zagrebu, koju je diplomirao 1975. Potom je osigurao članstvo u Gavelinoj upravi. Kazalište i kasnije Hrvatsko narodno kazalište.

U početku je debitirao na platnu u nekoliko produkcija, uključujući “Zec”, “Kuća” i “Seljačka buna 1573.” No, njegova je izvanredna izvedba u seriji “Mačak u kacigi” doista pokazala njegov talent. Godine 1986. odlučuje se vratiti u domovinu i od tada djeluje kao slobodni umjetnik. Unatoč tome što je početkom 2000-ih postao prvak beogradskog Narodnog kazališta, zadržao je veze s Hrvatskom i tamo nastavlja glumiti.

  • Ulazak u brak s najistančanijom damom iz čarobnog grada Dubrovnika. Dok zapovijeda na pozornici, ovaj pojedinac zadržava suzdržano ponašanje u svom privatnom životu, dajući obitelj iznad svega. Dugogodišnji je u sretnom braku s dr. Svjetlanom, koja je u međuvremenu u mirovini. Svoju je suprugu često hvalio kao najfantastičniju ženu koju je sreo u Dubrovniku. Nadalje, značajan dio svojih postignuća pripisuje njoj, naglašavajući da su ga njezine konstruktivne povratne informacije potaknule da ostvari svoj puni potencijal.

U prošlosti je slovila za strogu kritičarku koja je znala bez ijedne riječi izraziti svoje oduševljenje ili negodovanje predstavom. Umjesto toga, jednostavno bi rekla: “Razgovarat ćemo.” To je bilo u oštroj suprotnosti s trenucima kad bi me željno zagrlila. Kad spomenem kako je s vremenom osjetno omekšala, ona inzistira: “Nisam se ja promijenila, ali ti si sazrio.” Zauzvrat, priznajem da je postala praktičnija i pažljivija, posebno kada je u pitanju Bojan. Miodrag ističe da joj se divi sve što on igra.

  • Zajedno su svoja dva sina, Damjana i Bojana, izveli na pravi put, što je rezultiralo njihovim uspjehom i razvojem u uzorne osobe. Nerijetko se Miodraga može vidjeti kako na tržnici kupuje sve neophodne namirnice za kućanstvo. Poznato lice pristupilo je mom štandu, kupujući svoj uobičajeni izbor krumpira i graška, jednostavnih sastojaka koji vjerojatno čine ručak njegove žene. Iznenadilo me kad me prodavač s drugog štanda obavijestio da je taj neupadljivi čovjek zapravo poznati glumac. Unatoč svojoj slavi, odisao je normalnim izgledom. Glas mu je bio nježan i ugodan, a razgovore je više volio održavati kratkim.

Poštivao sam njegovu skromnost i razumio da je samo u prolazu, da živi život po svojim uvjetima. Nije ga zanimalo fotografirati se s obožavateljima jer je bio zadovoljan u svom svijetu. Posvećenost zanatu ovog glumca prenio je i na svog sina Bojana, koji također bilježi velike uspjehe u industriji. Otac i sin često raspravljaju o instituciji braka. Bojan je u nedavnom intervjuu progovorio o brzini kojom mu, čini se, prolaze dani od vjenčanja.

  • Napomenuo je da se čini kao da je mjesec dana prošao u tren oka. Bojan i Taisa prije vjenčanja već su živjeli zajedno godinu dana, pa je njihov brak jednostavno dao novu dimenziju njihovoj vezi. Što se osobnih promjena tiče, Bojan je naveo da je jedina primjetna razlika prisutnost vjenčanog prstena i mala prilagodba u ponašanju kako bi se odrazila ozbiljnost braka. Uključivanje u druženja uz Milenu Dravić Dok je Miodrag inače škrt na riječima o svom privatnom životu, jednom je prilikom progovorio o svojim iskustvima iz druženja s poznatom Milenom Dravić na okupljanjima na koja su dolazili glumci. Zabave su bile doista izuzetne, jer su imale divan dodatak orkestra.

Fešta bi često potrajala do ranih jutarnjih sati, kako je ispričao pripovjedač. Zanimljivo, njegova supruga nikada nije izrazila nezadovoljstvo njegovim povremenim kašnjenjima.noćne eskapade sa svojim drugovima. Nasuprot tome, Miodrag je pokušao zaštititi svoju djecu od toga da ga vide u pijanom stanju. – Imam moć upravljati time, a smatram se sretnim što sam uvijek slabo podnosio alkohol.

  • Uživam se zadržavati nakon nastupa jer je to razdoblje opuštanja bitno. Međutim, kako vrijeme prolazi, sve sam manje sklona boemskom načinu života. Krivokapić je na svom profesionalnom putu višestruko nagrađivan za izuzetno glumačko umijeće. Među te prestižne nagrade ubrajaju se nagrada Car Konstantin, Sterijina nagrada i nagrada festivala Joakimfest, kojom se odaje priznanje njegovim izvanrednim nastupima. Još prošle godine, na uglednom Pulskom festivalu, Miodrag Krivokapić dobio je najviše priznanje – Veliku nagradu za životno djelo.