Prema filozofiji feng šuija, svaka stvar obdarena je svojom vlastitom energijom, koja neprestano kruži oko nas. Naš zadatak je da održimo harmoniju, omogućavajući fluidan tok pozitivne energije i oslobađajući se od negativne. Kroz ovaj balans, otvaramo vrata privlačenju prosperiteta, ljubavi i sreće. Ključno je verovati u moć privlačenja, jer naše misli deluju kao magnetsko polje, privlačeći ono što emitujemo.

Kada je reč o privlačenju novca, feng šui preporučuje da se prvo usredsredimo na urednost našeg novčanika. Ovo podrazumeva eliminisanje nepotrebnih papira i računa, ostavljajući samo novac. Novčanice se slažu od najveće do najmanje vrednosti, što simbolično sugeriše na rastući finansijski prosperitet.

Postoji još jedan ritual koji možemo primeniti kako bismo pozvali blagostanje u naše živote. To je pisanje čeka sa tačnim iznosom koji želimo primiti, uz precizno određen datum isplate. Ovaj ček se čuva u novčaniku kao podsjetnik na naš cilj. Dodatno, u pregradu novčanika možemo staviti štapiće cimeta, simbolizujući prosperitet i obilje koje želimo privući. Ovaj gest pojačava vibracije pozitivne energije, pomažući nam da ostvarimo svoje finansijske ciljeve.

Sledeći feng šui principe, uspostavljamo dublju povezanost sa svetom oko nas, oslobađajući put za obilje koje nas okružuje. Uz doslednu primenu ovih principa, otvaramo se novim mogućnostima i potencijalima, kreirajući harmoničan sklad u našim životima.

BONUS TEKST

Privlačenje novca u kuću može biti zanimljiv i koristan proces koji kombinuje praktične i metafizičke principe.

Evo nekoliko koraka koji vam mogu pomoći da privučete više finansijske obilja u vaš dom:

Održavajte urednost: Red i čistoća u domu stvaraju harmoniju i olakšavaju protok pozitivne energije. Redovno čišćenje i organizacija prostora, kao i eliminisanje nepotrebnih stvari, doprinosi pozitivnoj atmosferi koja je plodno tle za privlačenje novca.

Feng šui principi: Primena feng šui principa može biti korisna u privlačenju novca. Postavite feng šui elemente kao što su akvarijumi ili fontane na odgovarajuća mesta u domu kako biste aktivirali prosperitetne zone. Takođe, izbegavajte postavljanje ogledala nasuprot ulazu, jer može odbiti novac.

Povežite se sa energijom novca: Vizualizujte i afirmišite svoj odnos sa novcem kao pozitivan i obilan. Zamislite sebe kako primite novac i osećajte zahvalnost zbog toga. Ovo može pomoći u stvaranju pozitivne vibracije koja privlači novčane prilike.

Koristite simbole obilja: Postavite simbole obilja poput novčića, biljaka koje simbolizuju prosperitet (poput bambusa) ili statua bogatstva (poput kineskog Feng Shui žapca) na vidljiva mesta u vašem domu. Ovi simboli podsećaju na vašu nameru da privučete novac i podstiču prosperitetnu energiju.

Negujte zahvalnost: Budite zahvalni na svakom novčanom prilivu, bez obzira na veličinu. Zahvalnost je ključ za otvaranje vrata obilja i održavanje pozitivnog odnosa sa novcem.

Ostvarite ravnotežu: Kada privlačite novac, važno je da postavite ciljeve koji nisu samo materijalni. Razmislite o tome kako novac može podržati vaše ciljeve, snove i vrednosti, nudeći vam veću slobodu i izobilje u svim aspektima vašeg života.

Deljenje i darivanje: Praksa deljenja i darivanja takođe može privući više obilja u vaš život. Budite otvoreni za deljenje svojih resursa sa drugima i dajte novac ili vreme u dobrotvorne svrhe. Ova akcija šalje pozitivnu energiju i otvara vrata za povratnu struju obilja

Praktikujte ove korake redovno i svesno, budući da kombinovanje njihove moći sa vašom pozitivnom namerom može doneti pozitivne promene u vaš finansijski život.