Vera Matović, poznata pjevačica, dosljedno održava besprijekornu figuru i ističe se kao jedna od rijetkih osoba koje se nikada ne bore s kilogramima.Tokom svoje karijere dosljedno je pokazivala svoju predanost svom poslu tako što nikada nije otkazala koncert zbog bilo kakvih zdravstvenih problema.

  • Čak iu dobi od 79 godina, njezina izdržljiva energija može se zahvaliti zdravim navikama koje je njegovala tijekom života.Svima je neprimjetno da sam potištena, da nešto nije u redu u meni, iako u sve što radim ulažem srce – rekla je pjevačica. “Moja profesionalnost je ono što osvaja publiku i zavoli me.

“Ustajem u cik zore, obično oko četiri ili pet ujutro, prilagođavajući vrijeme buđenja prema potrebi. Čim ustanem iz kreveta, obučem svoju odjeću za vježbanje, uključujući moje pouzdane tenisice za trčanje. Zanimljivo je da se i dalje bavim ovom tjelesnom aktivnošću u svojim godinama, čak imam i traku za trčanje koja je prikladno smještena u mojoj dnevnoj rutini snimanja ili glume, možda ću morati malo izmijeniti ovaj režim, obično ovako započinjem svoj dan,” rekla je.

  • Što se tiče prehrane, pjevačica je otkrila svoju pedantnost i predanost održavanju zdravog režima prehrane. Njezina savjesnost proteže se i na izbor načina života, koji uvelike utječe na njezinu fizičku dobrobit i cjelokupni izgled. “Suzdržavanje od alkohola i duhana, davanje prioriteta hidrataciji i konzumiranje pretežno hranjive prehrane koja se sastoji od jabuka, ribe, piletine i salate”, objasnila je. Osim toga, naglasila je svoje izbjegavanje slatkih poslastica, osiguravajući da njezine prehrambene navike ostanu bez uživanja u slatkišima.

BONUS TEKST:

U NASATVKU NEKOLIKO ZANIMLJIVOSTI…

  • U periodu od dva tjedna uključio sam laneni jogurt u svoju dnevnu rutinu doručka, a rezultati su me potpuno iznenadili. Stupajući na vagu, ostala sam bez riječi zbog šokantne transformacije. Ova žena imala je prosvjetljujuće iskustvo nakon što je stalno konzumirala laneni jogurt svako jutro. U svojim mladim godinama nikada nisam obraćao pozornost na izbor prehrane, niti sam imao naklonost prema hrani.

Međutim, kako sam prelazio u odraslu dob i odvažio se sam, moje prehrambene navike su se pogoršale. Počele su me mučiti brza hrana, grickalice i razni zdravstveni problemi. Ipak, na to sam gledao kao na pitanje upravljanja vremenom, organizacije i jednostavno življenja života. Tijekom tog razdoblja primijetio sam stalni porast debljanja i sve veću nesposobnost mog tijela da se nosi s nezdravom hranom. Shvativši da je promjena imperativ, ja sam se, kao i mnogi drugi u ovom digitalnom dobu, okrenuo internetu u potrazi za rješenjima za svoju nevolju.

  • Izrazila je svoju odbojnost prema jabučnom octu i limunu, što ju je učinilo nezainteresiranom za recept. Međutim, to ju je navelo da otkrije recept koji umjesto toga uključuje lan. Iako nikada prije nije probala ove neobične sjemenke i smatrala ih je neprivlačnima, odlučila im je dati priliku. Nakon što su ih ostavili preko noći, pretvorili su se u sluzavu masu koju je ujutro pojela.

Smatrala je da su recepti koji zahtijevaju jedenje hrane u komadima nepraktični. Zato se odlučila za kupovinu lanenog brašna, jer je lako probavljivo i lako dostupno u trgovinama zdrave hrane. Svako jutro dan je započinjala šalicom jogurta i žlicom mljevenog lana. Ubrzo je primijetila pozitivne promjene u svom probavnom sustavu – stolica joj je postala redovitija, trbuh manje napuhan, a osjetila je i olakšanje od plinova. Što je najvažnije, dva tjedna kasnije ugodno se iznenadila kad je otkrila da je skinula dva kilograma kad je stala na vagu.