Vera Matović, slavna pevačica u svojoj 78. godini života, s ponosom otkriva da je nikada nije mučila briga oko viška kilograma. Njena tajna vitalnosti i ogromne energije, kako ističe, krije se u redovnoj fizičkoj aktivnosti.

Sa impresivnih 50 godina karijere iza sebe, Vera s ponosom naglašava da nije morala otkazati niti jedan koncert zbog problema sa zdravljem, niti je ikada bila primorana da poseti bolnicu zbog zdravstvenih poteškoća. “Svoj posao obavljam s ljubavlju, niko ne bi primetio da sam ikada bila neraspoložena ili suočena s problemima. Profesionalac sam, i to je ono što publika ceni”, izjavila je Vera Matović.

Rana jutarnja aktivnost je ključna u njenom životu. “Veliki sam ranoranilac, ustajem oko četiri ili pet ujutru, u zavisnosti od toga kada sam prethodno ustala. Odmah oblačim trenerku i obuvam patike, krećem u trčanje. Uverena sam da u ovim godinama malo ljudi praktikuje ovo, ali imam čak i traku za trčanje kod kuće, koja je sastavni deo moje svakodnevne rutine. Najviše uživam u brzom hodanju, a jedini trenuci kada smanjim ovu rutinu su kada imam snimanja ili nastupe. Ipak, obično dan započinjem na ovaj način”, rekla je ona.

Vera Matović takođe ističe značaj zdrave ishrane u očuvanju svog zdravlja. “Kod kuće se trudim da doručkujem i ručam laganu, zdravu hranu jer je teško raditi s punim stomakom. Nemam poroke, ne pijem niti pušim. Unosim puno vode, a od voća preferiram jabuke. Moj jelovnik obiluje ribom, piletinom, i salatama… Pažljivo biram namirnice kako bih izbegla slatkiše”, dodala je pevačica.Ne pijem ni pušim, nemam poroke, pijem puno vode i od voća jedem samo jabuke. Najviše jedem ribu, piletinu, salate… Vodim računa da ne jedem slatkiše”, dodala je pevačica.