Pre nekoliko sunčanih dana, Srbijom je prostrujala izuzetno radostna vest, prožeta činom nesebične ljubavi i saosećanja mladog Lazara Lazarevića. Ovaj dobroćudni dečko je, na putu iz škole dok je kiša padala, svedočeći potresnom prizoru drhtavog šteneta na ulici, odlučio da deluje.”Sivi oblaci nadvijali su se nad gradom dok sam se vraćao iz obrazovne ustanove. U čekanju autobusa, primetio sam tužnog psa, izgubljenog i prestravljenog u kišnom danu. Nisam mogao ostati ravnodušan. Pozvao sam ga, a on je došao. Njegovo drhtanje od hladnoće probudilo je saosećanje u meni. Bez razmišljanja, odlučio sam ga zaštiti, umotavši ga u svoj duks i jaknu”, sa empatijom je opisao ovaj obazrivi školarac.LAZAR JE DEČAK O KOJEM BRUJI SRBIJA Promrzlog psa na ulici umotao u svoju jaknu: Ovo je epilog snimka koji je SVE RAZNEŽIO (VIDEO)

Lazarević ističe da mu je u tom humanitarnom činu svesrdno pomogla Magdalena Tomović, dobra duša iz komšiluka, koja je prethodno nahranila malenog psa na hladnoći. “Magdalena mi je pružila podršku da uđem u autobus, s obzirom na to da me obuzelo strepnjom da vozač neće odobriti ulazak sa psom”, dodaje dečak.

Dok je prepričavao svoje iskustvo kako je nakon toga obavestio svoje roditelje da je odlučio da štene postane deo njegove porodice, izgovarajući reči “on je sada moj”, voditeljka programa nije mogla da suzdrži svoje oduševljenje. Prišla je dečaku i nežno ga poljubila u obraz, pozivajući ga da se ponovo sastanu u emisiji kako bi podelili radost zbog ove divne priče.

Svoje nesvakidašnje doživljaje Lazar je preneo svojim roditeljima, hrabro izražavajući želju da štene postane deo njihove porodice. U razgovoru s majkom, radosno je proglasio: “On je sada moj.” Ova emotivna priča dotakla je srca mnogih, a voditeljka emisije nije mogla odoljeti želji da izrazi svoje oduševljenje, prilazeći Lazaru i nežno ga ljubeći u obraz. Pozivajući ga da ponovo gostuje u emisiji, obećala mu je nastavak razgovora o ovoj divnoj i inspirativnoj temi.