Šokantno otkriće udovice Tome Zdravkovića koja je pribjegla drastičnim mjerama onemogućavanja YouTube kanala ugledne izdavačke kuće, prvenstveno zbog nezadovoljstva i neprimanja poštenog dijela ostvarenih prihoda, odjeknulo je cijelim regionom poput eksploziva. detonacija. Danas je Croatia Records, eminentna diskografska kuća, doživjela iznenadni i razorni udarac jer je njihov istaknuti YouTube kanal neočekivano izgubljen. U tren oka, niz zadivljujućih spotova i melodičnih pjesama u izvedbi cijenjenih pop senzacija poput Miše Kovače, Meri Cetinić, Dine Merlin, Dražena Zečića, Josipe Lisac i brojnih drugih nestao je u zraku, ostavljajući prazninu u srca bezbrojnih muzičkih entuzijasta.

Ovaj nepredviđeni događaj je nesumnjivo izazvao šokove u cijeloj muzičkoj industriji, ostavljajući i fanove i umjetnike u stanju potpune nevjerice. Reperkusije ove nesretne pojave sigurno će odjeknuti nadaleko, jer će izostanak YouTube kanala Croatia Recordsa nesumnjivo ostaviti značajnu prazninu u digitalnom muzičkom pejzažu. Talentovani Želimir Babogredec, figura sinonim za diskografsku kuću, bez sumnje se bori s posljedicama ovog neopozivog gubitka.

Ovaj nepredviđeni preokret događaja služi kao dirljiv podsjetnik na krhkost digitalnog carstva i potencijalnu devastaciju koja se može dogoditi u trenu, ostavljajući za sobom dubok osjećaj gubitka i čežnje za muzičkim blagom koje je nekada bilo. Tokom ovog događaja oglasila se osoba zadužena za kompaniju Croatia Records. Croatia Records, istaknuta diskografska kuća, ima impresivan repertoar od 50 YouTube kanala koji opslužuju različite žanrove i umjetnike.

Međutim, njihovo blaženo prisustvo na mreži neočekivano je narušeno kada je jedan od njihovih cijenjenih kanala postao žrtva zlonamjernog napada, a sve zbog neovlaštenog korištenja tri pjesme. U očajničkom pokušaju da ispravi ovu nesrećnu situaciju, kompanija je marljivo predstavila neophodne ugovorne sporazume u Londonu, nadajući se brzom rešenju. Nažalost, uprkos njihovim najboljim naporima, kanal ostaje suspendovan, dovodeći kompaniju u stanje nevolje.