Svima nam je poznata poznata knjževnica Vedrana Rudan. U svojoj skorašnjoj objavi je izjavia da je teško bolena da ima karcinom. Ova vijest je šokirala cijeli region.A već danas je na svom  blogu pod naslovom “Rak i ja”, Vedrana je hrabro podijelila svoju bitku s bolešću.

Kako stoji u objavi na profilu posvećenom praćenju lika i djela Vedrane Rudan, ona je primljena u bolnicu na liječnički pregled i trenutno se prati njezino zdravstveno stanje.

  • Vjernim čitateljima Vedraninog bloga, obraćam vam se u njeno ime da izrazim našu duboku zahvalnost na ogromnoj podršci koju smo dobili. Sa svih strana svijeta preplavljeni smo tisućama e-pošte i poruka punih dobrih želja. Vedrana od srca zahvaljuje svakome od vas. Zaista je nevjerojatno svjedočiti kako je njezin život krenuo uzbudljivim i zadivljujućim obratom. Suprotno svim predodžbama o tuzi ili depresiji, ona je iskreno oduševljena vrtlogom događaja koji se odvijaju pred njom.

Budite uvjereni, ona je pod stručnom paskom cijenjenih medicinskih stručnjaka. Objava također otkriva intrigantan uvid u njezino putovanje samospoznaje. Izjavljuje da se konačno pomirila sa svojim pravim identitetom i nada se da neće doživjeti daljnje transformacije u nadolazećem tjednu.

  • Za one koji su upoznati s njezinim jedinstvenim smislom za humor, sigurno mogu shvatiti temeljno značenje iza njezinih riječi. Neću vam pokušavati prevesti jer je humor subjektivan. Srdačan pozdrav od administratora stranice. Skrećemo vam pozornost da je Vedrana nedavno objavila blog pod naslovom “Rak i ja” u kojem iskreno govori o svojoj osobnoj borbi s bolešću.

Proslavljena autorica Vedrana Rudan trenutno se nalazi pred izazovnom fazom u životu, a nedavno je otkrila svoju borbu s bolešću i odluku da joj je liječenje u narednom razdoblju prioritet. U svom provokativnom djelu “Rak i ja”, Rudan iskreno iznosi zamršene uvide u svoje zdravstveno stanje i svoje strategije za suočavanje s dijagnozom. Ovo otkriće uzburkalo je cijelu regiju, podsjetivši na njezin snažan dojam gostovanjem u emisiji TV lica:

  • Kao sav normalan svijet, gdje je bez straha iznosila potresne detalje iz svog odrastanja. Vedrana Rudan, hrvatska književnica i zagovornica ženskih prava, rođena je 29. listopada 1949. u Opatiji. Rođena i odrasla u Mošćeničkoj Dragi, Vedrana Rudan započela je raznoliku karijeru prije nego što je stekla slavu kao spisateljica. Nakon završene Pedagoške akademije u Rijeci, gdje je studirala srpskohrvatski i njemački jezik, Rudan je radila kao turistički vodič, sladoledžija, novinarka i učiteljica.

Godine 2003. započela je svoje putovanje u svijet književnosti. Uz pisanje, Rudan je i kolumnistica lista “Nacional” u kojem piše misaonu kolumnu “Zlo i povrće”. No, njezin mandat na Novoj TV završio je 2009. godine kada je smijenjena zbog antisemitske izjave izrečene na Dan holokausta. Poznata po svojoj otvorenosti, Rudan se često dotiče tema poput tajkuna, licemjerja Crkve i ulaska Hrvatske u NATO.

  • Njezina književna djela prevedena su na brojne jezike diljem svijeta, što potvrđuje njihovu globalnu privlačnost. Što se tiče osobnog života, Rudan otvoreno iznosi svoja traumatična iskustva. Ona prepričava očevo zlostavljanje i neprimjerene komentare, otkrivajući bol koju joj je nanio, fizički i emocionalno.

Unatoč duboko zabrinjavajućoj vezi s ocem, Rudan ne bježi od razgovora o tim mučnim sjećanjima. Vedrana Rudan govori o svojoj majci, Ličanki, kao domaćici koju je suprug i Vedranina baka po majci natjerao da podnese ostavku na mjesto ravnateljice dječjeg vrtića. Izazovne okolnosti s kojima se često suočavala dovele su je do depresije i traženja utjehe u alkoholu.