Iz prvog braka Vedrana Rudan rođen je sin, a iz te zajednice dobio je kćerku Asju. Iako Vedrana tvrdi da ima sjajan odnos sa svojom djecom, jasno je da se ne slaže s njima oko roditeljstva. U šali je spomenula Slavena Hrvatina, istaknutog hrvatskog psihologa, koji smatra da djeca imaju određujuće karakteristike, a roditelji ne. Da bi detaljnije objasnila svoju tezu, Vedrana je podijelila anegdotu o svom desetogodišnjem unuku, koji već nosi patike za odrasle i ima sposobnost korištenja mobilnog telefona, za koji vjeruje da je dobio uz minimalan trud.

 

 

 

Dok se njen unuk valjao po podu, skandirajući “krava, krava, krava, učiteljica je krava”, Vedrana se okrenula sinu i rekla: “Je li to stvarno prikladno, Kreso? Ocjene iz matematike tvoga sina su osrednje, a ti ga nagrađuješ Uz to, dok cijena mobitela iznosi 7.000 hrvatskih kuna, autorica omiljenih romana napominje da njen sin i snaha svog nasljednika ne doživljavaju kao pravomoćnog ili razmaženog, već ga doživljavaju kao jakog karaktera. Nedavno se ispostavilo da je u vezi sa mladom ženom po imenu Amijanda, sa kojom je obeležio dvonedeljnu i trodnevnu godišnjicu u piceriji “Hapanjamaama”. Sa pramenovima kose koji joj uokviruju lice i farbanim u ružičastoj nijansi koja se proteže do pola leđa, Vedranina buduća snaha je otkrila da i ona ima vatrenu narav. Vedrana se na to nasmijala, izjavivši da njen unuk ne pokazuje nikakav temperament kada je s njom. ispričao je slučaj kada je izgubio živce, a ona ga je polila kantom hladne vode, ali to je bila stvar prošlosti.

 

 

 

Vedrana je dodala da je on dobro odgojen i staložen pod njenom brigom, a u njegovom odgoju primjenjuje isti pristup kao i sa vlastitom djecom. Kada je Vedrana razmišljala o odrastanju svoje djece, šalila se da je varalica krivac za njihov gubitak “karaktera” u mladosti. Uprkos tome, njena deca su rasla kao ljubazne, njegovane osobe koje su uspele u životu. Sin Vedrana Rudan, koji je vrlo cijenjen u Hrvatskoj, objavio je kompilaciju svojih članaka pod nazivom “Evilologija”. Svojim zalaganjem za legalizaciju marihuane i ljudskih prava etablirao se kao istaknuta ličnost u ovim oblastima. On je samoproglašeni ateista i pobornik progresivnih ideja. Osim toga, pomaže svojoj majci služeći kao njen menadžer i nadgledajući njenu popularnu web stranicu.