Marinko Rokvić stavio je na prvo mjesto dobrobit, aktivan način života i redovito dijeljenje utisaka sa svojih treninga na Instagramu. Međutim, njegovo zdravlje se okrenulo 2020. godine kada se zarazio koronavirusom i kasnije bio podvrgnut operaciji u prosincu. Tijekom rutinskog pregleda, medicinski stručnjaci otkrili su potrebu da pjevačica ostane u bolnici, što je dovelo do postupka uklanjanja ciste. Zbog toga su sve njegove profesionalne obveze morale biti otkazane. Unatoč nadi u potpuni oporavak, to se nažalost nikada nije ostvarilo.

“Zbog zdravstvenih problema morao sam odbiti brojne pozive za nastupe, unatoč ogromnom broju zahtjeva. Moja supruga i sinovi su ovdje uz mene, ali moja sposobnost govora trenutno je ozbiljno ograničena. Kao što možete čuti, borba mi je čak i izgovoriti riječi. Ako je moguće, ljubazno vas molim da ovaj intervju odgodite za kasnije, nakon što ovo teško razdoblje prođe i kada povratim snagu. ” – kazao je svojevremeno Marinko, ne sluteći gorku sudbinu.

Na današnji dan obitelj Rokvić nalazi se u stanju povećane ranjivosti. Marinko Rokvić danas bi obilježio sedamdeseti rođendan, a njegova supruga Slavica sa sinovima Markom i Nikolom, kao i svakoga dana, i dalje gaji draga sjećanja na voljenog Marinka. Da uspomena na oca ostane živa među zidovima njihova doma, pobrinuo se posebno Marko Rokvić. Tog dana Marko Rokvić stigao je u svoj stan s portretom svog oca koji je bio toliko realističan da je članove njegove obitelji rasplakao kad bi ga vidjeli.

Kako bi odao počast uspomeni na svog oca, Marko Rokvić se posebno pobrinuo da u svom domu za njega stvori sadržajan prostor. Srdačna poruka koju je podijelio na Instagramu, zajedno s fotografijom portreta, duboko je dirnula sve koji su je vidjeli. “Duša me boli jer te nema”, rekao je Marinkov sin, označivši datum 27. siječnja 1954. godine. Na današnji dan okupit će se obitelj Marinka Rokvića kako bi se prisjetili i ispričali uspomene koje su godinama dijelili s pokojnim ocem, suprugom i djedom.