Danas je posebno emotivan dan za porodicu Rokvić jer bi Marinko danas proslavio svoj sedamdeseti rođendan. Nažalost, pevač je preminuo 6. novembra u svojoj 68. godini nakon borbe sa teškom bolešću. Iako više nije među njima, Marinko je ostavio neizbrisiv trag kroz svoje brojne hitove i u srcima svoje porodice.

Njegov sin Nikola često se na društvenim mrežama priseća svog oca emotivnim porukama, a danas je objavio porodičnu fotografiju koju javnost dosad nije imala prilike videti. U opisu fotografije, Nikola je napisao: “Danas kada proslavljamo Sv. Savu, slavili bi i tvoj 70. rođendan, a i vašu godišnjicu braka! Mnoge smo velike proslave pravili ali ova spontana i ‘slučajna’ u pola 5 ujutro kada smo se svi našli kući posle naših koncerata i nastupa, svako sa svog posla, uz čašu vina, imala je posebnu čar! Danas nećemo tugovati, ma nećemo nikada više tugovati, već ćemo se radovati životu, zahvaliti se Bogu što smo te imali, što te imamo! Jer ljubav nikada ne prestaje… Radujemo se.”

Danas bi Marinko Rokvić proslavljao svoj rođendan sa svojom voljenom porodicom i suprugom Slavicom, koja se takođe danas na svom profilu setila svog supruga objavivši niz fotografija, uključujući i jednu zajedničku. Na dve godine od smrti pevača, Slavica se oglasila na Instagramu rečima: “Sve dok pamet služi, lako je sačuvati sećanja. A zaborav? Zaborav je težak, prosto nemoguć jer neprestano tečeš mojim venama. Nedostajanje…”

Marinko Rokvić je ostavio dubok trag ne samo kroz muziku već i kroz svoju porodicu, trojicu sinova, unuke i suprugu Slavicu. Iako ga više nema među njima, njegova ljubav i sećanja žive u srcima svojih najmilijih.