Poznata kao jedna od najomiljenijih pop muzičara, veoma je angažovana sa svojim pratiocima na raznim platformama društvenih medija. Nedavno su njena najnovija ažuriranja izazvala veliko interesovanje javnosti. Pevačica Seka Aleksić otkrila je da je uvela psa. Ona i njeni sinovi otkrili su psa beskućnika kako luta ulicama Beograda. Prema izjavi pjevačice, kod psa je pronađen mikročip.

Zbog toga je poduzeta odgovarajuća radnja da se odmah kontaktira vlasnik. Međutim, objavljeno je da je vlasnik odbio da preuzme odgovornost za ljubimca. „Nina je otkrivena na ulicama Beograda i odlučila smo da je usvojimo. Nakon što smo otkrili mikročip, kontaktirali smo vlasnika koji je negirao vlasništvo, ali je dao jmbg za čip.

Odveli smo na pregled i ustanovili da je dobrog zdravlja uprkos pothranjenosti, ali je zbog straha i nepovjerenja ugrizla veterinara. U početku je Nina bila nevjerovatno uplašena, ali s vremenom i strpljenjem postala je opuštenija i prijemčivija za ljudski dodir. Od tada se pridružila našim drugim psima i uživa u svom novom domu” – kazala je Seka, o čemu svjedoči i video koji je podijelila, a na kojem se njeni sinovi Jakova i Jovana brinu o novom psihu u svojoj porodici. Vrijedi napominjem da je Jakov, prvorođeno dijete Seke Aleksić, nedavno započeo školovanje.

“Spremna sam za polazak svog djeteta u prvi razred, ali osjećam više anksioznosti od njega jer ono još nije svjesno odgovornosti koje sa sobom nosi. Moja i ja smo proveli dosta vremena razgovarajući o predstojećim izazovima koji će se suočiti sa porodicom, kao što su zadaci i novi koncepti za učenje. Predviđam da mu možda neće biti lako, pogotovo jer je često bio neposlušan u predškolskom uzrastu.