Željko Samardžić je lokalnim medijima detaljno opisao nevrijeme koje je zatekao dok je bio na brodu. Pjevač Željko Samardžić (68) kaže da je samo pukom srećom preživio nevrijeme na moru! Pjevač se u razgovoru za Informer prisjetio situacije na jedrilici koja mu je možda zauvijek promijenila život. – Ocean mi pomaže da nađem mir, pogotovo kad izgubim broj svih ovca. Slučajno se dogodilo da sam isplovio u zoru i vratio se kad je pala noć. Jednom me uhvatila oluja u zaljevu i još se toga sjećam, bilo je tako strašno.

  • Do tada nisam imao pojma da se sve može tako brzo promijeniti! Valovi su ljuljali čamac kao od papira, a ja sam imao sreću da autom dovezem do obale i usidrim se, i tada sam prvi put strahovao za svoj život – rekao je pjevač i objasnio da je opsjednut more i Ljubav prema brodovima traje od djetinjstva. -Odrastao sam u gradu na obalama rijeke Neretve koja se ulijeva u more, pa je možda i kod mene tako… Volim ga, i svoje brodove i barke, otkad mogu zapamtiti. Imam kuću u Dobroti i često volim pobjeći tamo i biti sam sa svojim mislima. To mi je mjesto donijelo puno sreće, tamo sam bio običan ribar s ribom na hlačama i nisam se morao brinuti za svoj izgled. Podrazumijeva se da ste u Beogradu potpuno organizirani bez obzira gdje se nalazite u bilo kojem trenutku.

Kako svane svaki novi dan, sve sam sigurnija gdje ću baciti sidro kada za to dođe vrijeme – kaže poznata pjevačica. Zelko Samardžić desetljećima uživa u skladnom braku sa suprugom Mayom, a sada je otkrio što ga fascinira na njoj: – Moja Maja, osvojila me svojom ljepotom, skromnošću, smislom za humor… Bila je to ljubav na prvi pogled, ona je bila moj ocean. Znam da zvuči kao fraza koja je i jadna i zastarjela, ali ne znam kako bih drugačije objasnila kako sam se osjećala kad sam je prvi put srela.

  • Vjenčali smo se nakon devet mjeseci veze i mislila sam da smo stvoreni jedno za drugo.Moj brod je dobio ime po njoj, a ja sam svoj prvi drveni brod nazvao po svojoj svekrvi. Ona više nije među nama, ali je svi toliko volimo i cijenimo da je zovemo “Majka”. Samardžić je otac triju kćeri koje, kako kaže, njegovu popularnost nikad nisu koristile da bi si olakšale život. – Supruga je neprikosnovena, brine o svemu jer ja nisam previše prisutan. Naša najmlađa kći me više gleda na TV-u nego kod kuće i skoro prdne! Ona je jedina koja je naslijedila moj dar. Nikad nisam imao ružnu riječ za svoju djecu…Pjevao sam svima na maturi i samo sam se pojavio i nitko nije znao da sam im tata. Nikada se ne hvale, iako su jako ponosni na mene, kao što sam i ja na njih.

Željko Samardžić poznati je srpski pjevač, tekstopisac i skladatelj koji je ostavio značajan trag na balkanskoj glazbenoj sceni. Rođen 3. lipnja 1955. u Užicu, Srbija. Samardžić je svoju glazbenu karijeru započeo kao tinejdžer, svirajući u lokalnim bendovima. Njegov talent i strast prema glazbi ubrzo su ga istaknuli i postao poznata figura na domaćoj sceni. Njegov glazbeni stil obuhvaća različite žanrove, uključujući pop, rock, folk i balade.

  • Njegov odmah prepoznatljiv glas i emotivna interpretacija pjesama učinili su ga popularnim među slušateljima diljem regije. Zelko Samardžić je u svojoj karijeri objavio mnogo albuma, a mnoge njegove pjesme postale su evergrin hitovi. Neki od njegovih najpoznatijih singlova uključuju “Živiš u oblacima”, “Sve je surovo”, “Nije ona, nega ja”, “Hoću k’o ljudi da živim”, “Ko je jamio”, “Ljubavna adresa” i There su mnogi drugi. Osim što je poznat kao pjevač, Željko Samardžić je i talentirani tekstopisac i kompozitor. Napisao je mnoge pjesme za sebe kao i za druge poznate umjetnike. Samardžić je aktivan i na filmskom polju te se pojavio u mnogim domaćim filmovima i TV serijama.

Njegovo prisustvo na ekranu dodatno je proširilo njegovu popularnost i utjecaj. Zelko Samardžić dugi je niz godina aktivan na glazbenoj sceni i nastavlja nastupati diljem regije. Svojom karizmom, talentom i vječnom energijom ostavio je dubok trag na srpskoj glazbenoj sceni te i dalje ima veliku podršku svojih obožavatelja.