Republički hidrometeorološki zavod Srbije nedavno je izdao meteorološko obaveštenje koje ukazuje na predstojeće vremenske prilike širom zemlje. Kako se navodi u saopštenju, očekuje se pretežno oblačno, ali uz nepredvidive fluktuacije i potencijalnu nestabilnost. Kako dan bude odmicao, zapadni i jugozapadni regioni vjerovatno će iskusiti jake pljuskove, što će donijeti značajnu količinu padavina u rasponu od 10 do 30 milimetara. Ovi pljuskovi će biti praćeni grmljavinom i povremenim gradom, što će stvoriti prilično burne vremenske prilike za koje se očekuje da će potrajati kratko.

U većem delu Srbije duvaće slab i nepredvidiv povetarac sa jugoistoka. U specifičnom području poznatom kao Košava, vetar će dobiti određeni intenzitet, do umerenog do jakog nivoa, ali samo do podneva. Nasuprot tome, u južnom Banatu može biti povremenih oluja izazvanih ovim vetrom. Međutim, kako dan bude odmicao, jačina vjetra će se postepeno smanjivati. Izvanredno je da će se sve ove atmosferske promjene dogoditi u jednom danu.

Kada je reč o temperaturama, Srbija će iskusiti širok raspon u zavisnosti od geografskog položaja. Najniža temperatura očekuje se u jugoistočnom dijelu zemlje, koja će se spustiti na minimum 12 stepeni Celzijusa. U južnom delu Banata očekuje se da će minimalna temperatura biti nešto viša i dostići 21 stepen Celzijusov. Najviša temperatura u cijeloj zemlji kretat će se između 26 i 31 stepen Celzijusa.

U Beogradu je danas neizvesno vreme, uz nepredvidivu oblačnost i nestabilnost. Tokom dana može biti povremenih padavina i izoliranih grmljavina. U jutarnjim i ranim poslijepodnevnim satima duvaće umjeren jugoistočni vjetar koji će duvati na kratkim, jakim udarima prije večeri u slabljenju. Temperatura će se kretati od najnižih od 21 stepen Celzijusa do najviših od 31 stepen Celzijusa, što će omogućiti raznoliko vremensko iskustvo.

Oglasi - Advertisement

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here