Posljednje trenutke Miša Janketić proveo je u krugu svojih najbližih. U Beogradu je u osamdesetoj godini života preminuo Mihailo Miša Janketić, cijenjeni glumac, ostavivši za sobom uspješnu umjetničku karijeru i duboko poštovanje koje je stekao svojim talentom i magnetskom prisutnošću.

  • Mišu Janketića, proslavljenog glumca, veže blisko prijateljstvo i dugogodišnja suradnja sa srpskim redateljem Predragom Gagom Antonijevićem. Antonijević je za “Blic” otkrio da je bio upoznat sa skorom Janketićevom smrću. Nadalje je ispričao kako je Janketić do posljednjih trenutaka bio okružen svojim najmilijima. Mark, sin pokojnog Miše Janketića, nedavno me obavijestio o pogoršanom zdravstvenom stanju svog oca. Tijekom njegovih posljednjih trenutaka, Misha je bio zagrljen prisutnošću voljenih članova obitelji. Uz blistavu i uspješnu karijeru, Misha Janketić krasio je kazališne daske svojim iznimnim talentom tumačeći preko stotinu likova u raznim kazališnim predstavama, ponajviše u jugoslavenskoj drami.

Osim toga, njegov izvanredan doprinos proširio se na područja filma, televizije i radija, ostavljajući neizbrisivo nasljeđe. Dobitnik brojnih prestižnih priznanja, među kojima su Dobričin prsten, Oktobarska nagrada, četiri Sterijine nagrade i cijenjena Nagrada “Pavle Vujisić” za životno djelo, trijumfalno je dobitnik najznačajnijih glumačkih i društvenih priznanja.

  • Rođen u Novom Sadu 24. svibnja 1938., završio je srednju školu u Beogradu prije nego što je krenuo na studij književnosti na Filozofskom fakultetu.No, njegov put se okreće 1958. kada se odlučuje baviti glumom i postaje student Akademije za kazalište, radio, film i televiziju. Četiri godine kasnije, 1962., uspješno je završio studij pod vodstvom profesora Mate Miloševića. U posljednjim trenucima Miša je odlučio provesti preostale dane u krugu svojih najmilijih. Izrazio je namjeru ostati uz njih dulje vrijeme. – Nikada nisam bilježio svoj rođendan dok se nisam oženio – priznao je Miša. “Supruga i djeca brinu o svim detaljima. Nikada nisam bio ljubitelj zabava i glasnih okupljanja.

No, budući da ove godine slavim 80 godina, slavit ćemo svi zajedno. Naći ću način da to izdržim” , ako su spremni vidjeti njihovu sreću, bit će mi drago, a sreća koju im donosi moj rođendan, potrudit ću se da im priuštim još jednu proslavu za pamćenje,” ponosno je izjavio Janketić. osmijeh prije godinu dana. Tijekom svojih šezdesetih doživio sam razdoblje velike snage, kako tjelesne tako i psihičke.

  • No, kao i svemu, i ovoj je fazi došao kraj. Sada je moj primarni fokus na održavanju dobrog zdravlja i provođenju kvalitetnog vremena sa svojom voljenom obitelji. U prošlosti sam se, moram priznati, prepustio taštini koja često prati one koji se bave umjetničkim zanimanjima. To nije svojstveno samo nama, već se odnosi i na liječnike, arhitekte i odvjetnike. Unatoč tome što nas ti stručnjaci smatraju običnom djecom, često smo predmet njihovih rasprava. Što se mene tiče, nemam želju postići nove visine ili unaprijediti svoju karijeru. Već sam ostvario mnoge ciljeve koje sam si postavio u mladosti. Moglo bi se reći da sam ispunjena osoba i to je više nego dovoljno.