Ćerka i sin Branimira Nestorovića predstavljaju vrhunac ljubavi između čuvenog doktora i njegove partnerke, osobe koja se retko eksponira u javnosti, što rezultira ograničenim informacijama o njoj.Dolazak naslednika doneo je radost lekaru i njegovoj supruzi, koji su, kao brižni mladi roditelji, posvetili posebnu pažnju novoj roditeljskoj ulozi. Nažalost, ta radost bila je kratkotrajna.

Umesto sreće tuga: Sinu Branimira Nestorovića saopštena teška dijagnoza, a tek što mu je ćerka ozdravila (FOTO)
Branimirova ćerka suočila se s dijagnozom srčane mane, što je bilo srceparajuće iskustvo za doktora. U vreme sankcija, kada su prilike bile beznadežne, suočavanje s neizvesnošću oko lečenja deteta predstavljalo je izuzetno stresan period. To je bio samo početak agonije za doktora i njegovu suprugu.Njihov sin, nažalost, dobio je još težu dijagnozu, što je šokiralo celu porodicu.

Dodatni pritisak nastao je kada smo otkrili da sin ima jedan oblik autizma. Bilo je neophodno uložiti mnogo truda, rada i snage kako bismo pronašli srećan ishod u suočavanju s ovim izazovom. Sve te situacije zahtevale su nove obrasce ponašanja i redefinisanje prioriteta – delio je doktor Nestorović ove teške trenutke.On je istakao da kada se suočite s izazovima, neophodno je prilagoditi se, jer je adaptacija neizbežna. Imao je priliku raditi s pacijentima i primetiti različite obrasce ponašanja u sličnim situacijama. Mnogi beže, prepuštajući ženama brigu o bolesnom detetu i često se osećajući krivima.

Drugi se patološki vežu za decu, zanemarujući sve ostalo. Nestorović smatra da je treća grupa, ona koja racionalno prihvata situaciju i prilagođava se, najmanja.Izgleda da su doktor i njegova supruga izabrali treću opciju. Pored posvećenosti ćerkama i sinu, pronašli su vreme jedno za drugo, održavajući bliske odnose s prijateljima i posvećujući pažnju profesionalnom životu.Branimir Nestorović uživa ugled cenjenog lekara, a politički stručnjaci predviđaju da će postati deo skupštinskog saziva.