Glumac Branislav Petrušević Petrući preminuo je 2019. godine u svom domu, a njegova supruga Nada je tada, kroz bolne suze, podelila sa javnošću niz potresnih detalja o poslednjim trenucima Petrućijevog života, izražavajući nadu da će uspeti da mu spasi život.

Nada je istakla da je tog dana Petrući bio na slavi i da su razgovarali telefonom. On joj je poverio da je svratio u kladionicu, u kojoj je često boravio, i da se ne oseća najbolje nakon obroka. Iako mu nije pozlilo na licu mesta, kasnije je primetio da ne može svariti hranu. Hitna pomoć je bila pozvana, ali su procenili da su mu pritisak i nivo kiseonika u redu, pa su otišli, a Petrući se vratio kući. Nada mu je dala sodu bikarbonu, nadajući se poboljšanju, i ujutru je sve delovalo normalno.

Međutim, nekoliko sati nakon ustajanja, Petrući je iznenada počeo osećati vrtoglavicu i teškoće u disanju. Nada je, misleći da je to još jedna od njegovih šala, nije shvatila ozbiljno. Supruga je zatražila masažu vrata kako bi mu olakšala bolove, ali situacija se ubrzo promenila.

Nada je opisala trenutak kada je Petrući počeo teško disati i izgubio svest. Uprkos naporima Nade da mu pruži prvu pomoć, Petrući je brzo postao ljubičast, a zatim prestao disati. Nada je odmah pozvala decu, koja su bila u kući, i otpočela reanimaciju. Hitna pomoć je stigla brzo, ali nažalost, Petrući je već bio preminuo prema Nadinim procenama. Pokušavali su reanimaciju dvadeset minuta, ali nisu uspeli vratiti ga u život. Nada je izrazila duboko žaljenje i neizmernu tugu zbog gubitka supruga, ne verujući da ga više nema.