Les, suprug Joy Winsroy, počeo je ispuštati sve neugodniji miris, što ju je navelo da stalno skreće njegovu pozornost na problem. Istaknula je da nešto nije u redu s njegovim higijenskim postupcima i inzistirala je da odmah napravi promjene. Unatoč njegovim stalnim poricanjima, Joy nije mogla ignorirati neugodan miris koji je ispunjavao prostor. Cijela soba bila je natopljena specifičnim mirisom koji je bio apsolutno nepodnošljiv, ostavljajući je u stanju nemira. U intervjuu za CNSNews, Joy je izrazila svoju nelagodu, izjavivši: “Osjetila sam neugodan smrad koji me okružuje.” Odlučni da pronađu odgovore, odlučili su se obratiti liječniku, a Wes je tada dobio dijagnozu koja im je promijenila život – Parkinsonova bolest. Kako bi se nosili s ovim neurodegenerativnim stanjem, Joy i Wes počeli su posjećivati sastanke grupe za podršku zajedno s drugim pojedincima koji se bore s istom bolešću.

Nakon što je prisustvovala grupnim sastancima, Joy je brzo prepoznala poznati miris koji je prije toga osjetila na svom suprugu.Kako bi potvrdili ženine tvrdnje, istraživači Parkinsonove bolesti proveli su niz testova kako bi procijenili njezin njuh, a Joy je uspješno prošla svaki test s besprijekornim rezultatima.Nedavna znanstvena otkrića sugeriraju da Parkinsonova bolest može dovesti do suptilnih promjena na našoj koži, što može objasniti postojan neobičan miris koji osjeća Joy.

Zahvaljujući našem razumijevanju ovih informacija, sada je moguće otkriti ovu kroničnu bolest u ranoj fazi. Parkinsonova bolest (PD) je progresivni poremećaj koji zahvaća središnji živčani sustav. Početne simptome ovog stanja prvi je dokumentirao 1817. dr. James Parkinson, engleski liječnik koji ga je nazvao paralizom tresenja. Istraživači su tek 1960-ih identificirali patološke i biokemijske promjene u mozgu pacijenata s PD-om, što je dovelo do razvoja prvog učinkovitog lijeka za ovu bolest. U PD-u se degenerativne promjene obično događaju u određenom području mozga zvanom substantia nigra, koje proizvodi dopamin, neurotransmiter odgovoran za glatko i precizno kretanje. Parkinsonova bolest karakterizira značajan nedostatak dopamina, koji je odgovoran za simptome koje imaju osobe s PD-om.

Ciljevi liječenja PD-a su učinkovito upravljanje simptomima uz smanjenje ili izbjegavanje svih dugoročnih nuspojava povezanih s liječenjem, kao i usporavanje ili zaustavljanje napredovanja bolesti. Trenutačni nalazi iz kliničkih ispitivanja pokazuju da je upravljanje simptomima učinkovitije od progresije bolesti ili neuroprotekcije. Unatoč tome što je Parkinsonova bolest progresivan i trenutačno neizlječiv neurološki poremećaj, još uvijek reagira na lijekove i pojedinci mogu očekivati gotovo normalan životni vijek, osobito uz korištenje modernih lijekova.