Iako vam se ovo uparivanje može činiti neobičnim za konzumaciju, opsežno je testirano i dokazano je učinkovito. Brojne zdravstvene dobrobiti bijeloga luka su naširoko priznate. Bijeli luk se koristi za liječenje akutnih respiratornih virusnih infekcija, kardiovaskularnih poremećaja i za jačanje imunološkog sustava. Osim toga, pokazuje antibakterijska svojstva i smanjuje upalu.

Brojni pojedinci tijekom cijele godine konzumiraju određeno sredstvo kao preventivu protiv prehlade. Međutim, postoji dodatni recept koji ostaje uglavnom nepoznat, ali ima izvanredne zdravstvene prednosti. Ključ je u kombinaciji češnjaka i mlijeka, koja bi vam se na početku mogla učiniti nekonvencionalnim spojem. Ipak, znanstveni dokazi potvrđuju njegovu učinkovitost. Koje su prednosti i mehanizmi koji stoje iza “ljekovitih” svojstava mlijeka u kombinaciji s češnjakom?

Da biste iskusili povoljan učinak, jednostavno u čašu mlijeka umiješajte nekoliko kockica češnjaka. Ova kombinacija nudi pomoć kod raznih bolesti, uključujući sljedeće: Ovaj prirodni lijek ima sposobnost stimuliranja imunološkog sustava, smanjenja upale, uklanjanja parazita, reguliranja krvnog tlaka i otkucaja srca, čišćenja krvnih žila, ublažavanja bolova kod artritisa, jačanja crijevne mikroflore, detoksikacije tijela, snižavanja razine kolesterola i oslobađanja od kašalj. Recept s mlijekom i češnjakom koji može učinkovito smanjiti razinu kolesterola.

Ako se pravilno pripremi, ovaj poseban recept ima potencijal spriječiti nakupljanje kolesterola i učinkovito pročistiti krvne žile. Započnite tako da sitno nasjeckate četiri režnja češnjaka i dodate ih u čašu toplog mlijeka. Ostavite smjesu da se zagrijava na visokoj temperaturi pet minuta, ili dok ne dosegne točku vrenja, prije nego što je uklonite s izvora topline. Nakon 25 minuta, napitak procijedite i konzumirajte tri puta dnevno, prije jela, uz dvije žlice soli. Terapija za čišćenje krvnih žila sa svježim mlijekom i češnjakom se konkretno troši u roku od mjesec dana.

Konzumacija češnjaka prevladava među pojedincima, a čak i ako se ne jede, njegova aroma prožima ulice zbog prisutnosti pizzerija i restorana. Ova oštra žarulja postala je sastavni dio naše svakodnevice. No, možda su vas i starije generacije prosvijetlile o povoljnim učincima konzumacije češnjaka. No, koje su točno te često citirane zdravstvene prednosti? Za početak, vjerojatno je da većina pojedinaca nije imala priliku pregledati informacije o hranjivim vrijednostima koje se odnose na jednu porciju češnjaka. Za skromnu porciju od tri svježa češnja, za koju će se ljubitelji češnjaka složiti da je razumna količina, možete dobiti 2,8 mg vitamina C (od preporučenih 90 mg dnevno za odrasle) i 36 mg kalija (od preporučenih 4700 mg), uz tragove cinka, željeza, magnezija i vitamina K.

Imunološki sustav dobiva pojačanje od češnjaka, kako pokazuju istraživanja. Studija iz 2021. objavljena u Journal of Clinical and Translational Research pokazuje sposobnost češnjaka da suzbija upalu. Alicin, izvanredan spoj prisutan u češnjaku, vlascu i luku, smatra se mističnim napitkom. Iako su znanstveni dokazi donekle ograničeni, nedavna studija objavljena u časopisu Antioxidants 2020. godine sugerira da bi ekstrakti češnjaka i drugi oblici češnjaka mogli pomoći u smanjenju razine kolesterola. Poboljšajte okus svog povrća posipanjem ovog začina, uključite ga u svoja jela s rižom, umiješajte u svoj curry i variva, napravite vlastitu salsu, dodajte ga u svoje pileće i goveđe kreacije ili poboljšajte svoju tjednu večeru s rižom i grahom. I svakako, bilo koji umak ili jelo od tjestenine može se poboljšati samo dodatkom čak i male količine češnjaka.