Suprug Snežane Đurišić 36 godina bio je ne samo njen suprug, već i prava ljubav, dokaz dugovječnosti i dubine njihovog braka. Unatoč sigurnom emotivnom partnerstvu s cijenjenim beogradskim ginekologom Vanjom Milošević, svoj osobni život radije drži u tajnosti i suzdržava se od razgovora o mučnim aspektima svoje prošlosti. Ipak, postoji jedna skrivena istina koja je mnoge začudila: suprug Snežane Đurišić bio je njena najveća ljubav.

Pjevačica, poznata po sve većoj popularnosti i prepoznatljivom prezimenu, odlučila se pridržavati tradicije i kulturnih normi tako što je uzela suprugovo prezime, te je službeno postala Gvozdenović. Iako sam se već proslavila kao pjevačica, bez puno razmišljanja sam donijela odluku uzeti suprugovo prezime, kako bih zadržala osjećaj jedinstva sa svojom obitelji. No, mojoj publici već sam bila poznata kao Snežana Đurišić, a to prezime i dalje koristim kada nastupam na pozornici. To je otkrila proslavljena folk pjevačica, koja se sa Slobodanom vjenčala 1977. godine.

Snežana Đurišić je do njegove smrti 2013. ostala u braku sa bivšim suprugom harmonikašem. Tijekom braka dobili su kćer Maju i sina Marka koji su joj, kako kaže pjevačica, pružili nepokolebljivu podršku i snagu u najtežim trenucima tuge. Ishod događaja je nedvojbeno okrutan. Otpratio me do mjesta gdje sam trebao nastupiti i još se živo sjećam kako me gledao. Kao da je predosjećao što će se dogoditi.

Njegove riječi na rastanku bile su: “Ostanimo u kontaktu”, i od tog trenutka nestao je iz mog života. Da stvar bude veća, i naša su djeca u tom trenutku bila na svadbi. Večer prije ovog tragičnog događaja mirno je napomenuo da će, ako sve bude po planu, on kao stariji biti prvi koji će otići s ovoga svijeta. Natjerao me da obećam da nikada neću prestati pjevati. Snežana je ispričala ovu srceparajuću priču i nastavila svoju priču.

Sutra navečer je bio odsutan. Ne sumnjam da je predosjećao nadolazeće događaje. Tijekom tog vremena moja su mi djeca pružila tako ogromnu pomoć da ne vjerujem da u potpunosti shvaćaju razmjere njihova utjecaja. U trenucima najveće ranjivosti, Snežana je jednom primijetila da, iako strah i stalna briga imaju moć usaditi naše živote, oni nam također daju snagu kroz ljubav.

Snežana Đurišić, poznata srpska folk pjevačica, nadaleko je poznata po svojim zadivljujućim izvedbama hitova kao što su “Odakle si sele”, “Kiše”, “Srna”, “Pričaj mi, pričaj”, “Kleo se, kleo” i ” Imena mi mog.” Rođena 6. lipnja 1959. u Gornjem Milanovcu, svoje je formativne godine provela u Kraljevu da bi se 1971. preselila u Beograd, gdje trenutno živi i nastavlja svoju glazbenu karijeru. Snežana je predana majka dvoje djece, Maje i Marka, iz braka s pokojnim Slobodanom Gvozdenovićem.

S nepunih deset godina krenula je na svoj glazbeni put sudjelovanjem na natjecanju pjevača amatera “Studio 6 ti daje priliku”, gdje je svojom izvedbom pjesme “Nikad se udati” Lepe Lukić osvojila prvo mjesto. Ubrzo nakon toga izdala je svoj debitantski singl album s pjesmama “Baki i deki” i “Mami i tati”. Dve godine kasnije, Snežana je krasila binu cenjenog festivala „Beogradsko proleće” osvojivši publiku izvođenjem „Imala baba sto momaka”.