Mitričević, nevjerovatno prezrena žena, uspjela je da izazove još veći haos i previranja u svojoj porodici i vlastima, čak i nakon svoje smrti. Istraga njenog ubistva postala je jedan od najkonfuznijih i najizazovnijih slučajeva u analima beogradske policije.

Brojne osobe s različitim motivima smatrane su potencijalnim osumnjičenima, ali nedostatak održivih tragova značajno je ometao napredak. Poštovani Dimitrijeviću-Mitričeviću, tokom ranih 1900-ih, Vaše prezime je imalo značajan značaj u gradu Beogradu. Vaš uvaženi otac je bio državni savetnik od poverenja, dok je vaš suprug bio na prestižnom mestu upravnika uvaženog Karađorđevića dvora.

Ne samo da ste se nosili s najvećom gracioznošću i sofisticiranošću, već su vam se i vaši sugrađani divili zbog vaše nenadmašne elegancije i izuzetne ljepote. Međutim, mir i sreća koje ste nekada posjedovali naglo su se srušili kada ste otkrili bolnu istinu o nevjernosti svog muža. Nakon protjerivanja supružnika iz zajedničkog boravka, utjehu je potražila u osami u luksuznoj vili na cijenjenoj adresi Ulice Kralja Milana broj 5, u kojoj su njeni jedini pratioci bili par odanih psića i ekscentrična, ali simpatična guska. Nakon prerane smrti njenog bivšeg muža, njeno osećanje usamljenosti se još više pojačalo.

Niti jedna duša je nije posjetila, a ona se suzdržavala da ne ode iu tuđe prebivalište. U stvari, uzela je na sebe da cijepa drva, prihvaćajući fizički rad kao način da okupira svoje vrijeme i odvrati se od svoje pustoši. Međutim, u ovim teškim okolnostima, utehu je našla u činjenici da poseduje pozamašnu sumu ušteđevine od 3 miliona dinara, kao i vrednu imovinu pohranjenu u banci. Kao rezultat toga, ona je genijalno osmislila način da ostvari prihod izdavanjem ove imovine, čime je osigurala stalan protok finansijskih sredstava u svom životu.