Dušku J., 32-godišnjaku iz Srbije, trenutno se sudi u Okružnom sudu u Heilbonu. Optužen je kao serijski ubica koji je uhapšen u januaru ove godine zbog navodnog ubistva dvoje starijih osoba koje žive u njemačkom Schwebisch Hallu. U pitanju su žrtve Heidemarij K., star 77 godina, i Gertrude N., stara 89 godina. Ove optužbe protiv Duška J. potkrijepljene su značajnim dokazima. Nadalje, istraga koja je u toku aktivno istražuje njegovu potencijalnu umiješanost u slučajeve ubistva dva dodatna penzionera koji su živjeli u istom lokalnom području.

Prva penzionerka, koja je bila žrtva užasnog zločina, na brutalan način izgubila je život 21. decembra prošle godine. Prema navodima optužnice, optužena joj je čekićem ne samo oduzela život, već joj je navodno i ukrala značajnu sumu od 1.500 eura. Tragično, još jedna osoba po imenu Gertruda N. doživjela je sličnu sudbinu 25. januara. Njemačka policija nije gubila vrijeme etiketirajući osumnjičenu Dušku kao serijskog lopova i ubicu, ostavljajući ga suočen s teškom mogućnošću života iza rešetaka.

Suđenje, koje je počelo 28. jula, već je svjedočilo brojnim ročištima, od kojih je svako jezivije od prethodnog. Državni tužilac nije se ustezao u opisivanju ovih radnji kao ništa drugo nego brutalne. Osumnjičeni Duško J. se sada suočava sa više optužbi, uključujući ubistvo, ubistvo iz nehata i pokušaj iznude, prenose njemački mediji. Da stvar bude još teža, istraga koja je u toku povezala ga je sa još dvije sumnjive smrti penzionera u istoj oblasti.

Tokom prvobitnog sudskog postupka, optuženi je pokazivao dozu samouvjerenosti dok je pažljivo birao svoju odjeću, birajući crne pantalone, bež košulju i kapuljaču. Prometljivo je povukao kapuljaču u proračunatom pokušaju da izbjegne bilo kakvu potencijalnu fotodokumentaciju od strane štampe.