Dalida, poznatog imena kao Yolanda Gigliotti, imala je zapaženu transformaciju nakon što je učestvovala na natjecanju za Miss Egipta i to samo kada je imala 19 godina. Nakon što se susrela sa novostečenom slavom, odlučila je započeti i muzičku karijeru, a proslavila se sa svojom pjesmom “Bambino”. 

Tijekom svog izvanrednog staža od tri desetljeća u industriji zabave, Dalida, cijenjena ikona, stekla je golemo globalno priznanje. Njezina zadivljujuća privlačnost i prerana smrt 1987. učvrstili su njezin cijenjeni status, osobito među mlađim generacijama koje su propustile doživjeti njezinu vladavinu 1950-ih, vrijeme kada je imala apsolutnu dominaciju. Yolanda Gigliotti, poznata pod umjetničkim imenom Dalida, imala je sretno djetinjstvo okružena svojom obitelji. Nažalost, kada je imala samo deset mjeseci, suočila se s teškom infekcijom oka zbog koje je oslijepila. Do svoje osme godine prošla je dvije operacije i počela je nositi naočale.

Nažalost, to je iskustvo potaknulo njezinu nesigurnost. Uz snažnu odlučnost da svom izgledu da prioritet, u dobi od trinaest godina donijela je hrabar izbor napustiti naočale i prihvatiti se mutnog svijeta umjesto da im dopusti da umanje njezinu ljepotu. Jolanda, koja je doživjela nevjerojatnu metamorfozu u labuda koji izaziva strahopoštovanje, prkosila je očekivanjima svojih roditelja od konvencionalnog uredskog posla i krenula u manekenski put šepureći se prestižnim modnim pistama renomiranog modnog carstva Done.

Nakon pobjede na izboru za Miss Egipta brzo je privukla pažnju i zapela za oko brojnim filmskim studijima u Egiptu. Međutim, francuski redatelj Marc de Gastin bio je taj koji je prepoznao njezin talent i privlačnost, što ju je navelo da ode u Pariz u potrazi za slavom. U živahnom gradu Parizu njezino postojanje nije imalo privlačnosti koja se tipično povezuje s takvim mjestom. Dalida se uhvatila u koštac s financijskim poteškoćama, zbog čega se osjećala izolirano i nepovezano. Tijekom tog razdoblja odlučila je ustrajati u svom vokalnom treningu. Ubrzo je počela pokazivati ​​svoje izvanredne sposobnosti u raznim klubovima, plijenivši zanimanje brojnih pojedinaca.

Dalida je ušla na glazbenu scenu 1955. godine izdavanjem svog prvog singla “Madonna” koji je doživio zapažen uspjeh. Međutim, njezino sljedeće izdanje, “Bambino”, dovelo ju je do globalne slave bez premca, učvrstivši Dalidin položaj legendarne dive. U ovom vremenskom okviru, Dalida se uplela u strastvenu romantičnu vezu sa svojim menadžerom, Lucienom Morrisom, koji je slučajno bio oženjen u tom razdoblju. Nakon tih godina, Dalida je krenula na mnoštvo iznimno uspješnih turneja, dobivajući pohvale i nailazeći na povremene prepreke. Njezina slava proteže se daleko izvan Francuske, protežući se daleko izvan njenih granica.

Nakon izvanrednog uspjeha, Dalida kreće na putovanje u Egipat, gdje dobiva toplu dobrodošlicu dostojnu kraljevske obitelji. Mediji toga doba dodjeljuju joj prestižnu titulu “Glas stoljeća”. Nakon trijumfalnog povratka kući u Francusku, voljena pjevačica nastavlja svoju ljubavnu vezu sa svojim menadžerom. Dalidino strpljenje počinje nestajati jer željno iščekuje Lucienov razvod od supruge. Unatoč tome, njihovo spajanje trebalo bi se dogoditi u travnju 1961.

Vjenčanje Dalide, zaista značajan događaj, potaknulo je cijelu njezinu obitelj da se okupi iz Egipta kako bi sudjelovala u svečanosti. Ipak, sudbina se umiješala samo nekoliko mjeseci kasnije kada je susrela Jeana Sobieskog tijekom nastupa u Cannesu, zapalivši duboku i žarku ljubav među njima. Ovaj novootkriveni žar izazvao je nemir u Dalidinom braku, unatoč njezinom dubokom poštovanju Morrisa i svega što je on doprinio njezinu uspjehu. Naposljetku, Dalida se suočila s teškom odlukom o davanju prioriteta svojoj karijeri i osobnom razvoju, ostavljajući Morrisa za sobom.