Glumica Anđela Jovanović, čija slavna rodna loza obuhvata oca Gagija Jovanovića i majku Branku Pujić, već četiri pune godine otkako hrani vatru ljubavi sa srpskim atletičarem Mihailom Dudašem.

  • Ova prelepa glumica i izvanredni sportista su nakon trogodišnjeg ispunjenog vremena prošle godine na jednom prelepom vojvođanskom imanju, čija bajkovita aura je sve prisutne ostavila bez daha, razmenili zavete večne ljubavi. Mladu je do oltara s ponosom ispratio njen otac, slavni glumac Dragan Gagi Jovanović, iako se on prvobitno usprotivio ovom činu, smatrajući ga previše američkim.

“Moraću da priznam da se Dragan u startu bunio protiv ovog čina, smatrajući ga previše američkim običajem. Pitao se zašto bismo mi to radili. Međutim, objasnila sam mu da želim da me moj tata, koji je trideset godina bio najvažnija figura u mom životu, predstavi čoveku koji će me zauvek štititi, brinuti i voleti. To ga je dirnulo i promenio je mišljenje,” otkrila je Anđela.

Anđela i Mihail sada uživaju u bračnoj zajednici sa svojom ljubimicom, psom po imenu Majli, a nedavno je glumica izrazila želju da se uskoro ostvare kao roditelji.

“Nadam se da ćemo proširiti našu porodicu i to će se desiti u pravom trenutku. Bićemo presrećni kada se to ostvari. Za sada uživamo, srećni smo,” izjavila je Anđela pre nekoliko meseci. Sada, prema izvorima bliskim ovoj glumačkoj porodici, izgleda da se njihova želja ostvaruje jer je Anđela u četvrtom mesecu trudnoće.

Nedavno je na svom Instagram profilu Anđela podelila nekoliko slika i video zapisa koji prikazuju njen izgled u ovom blagoslovenom stanju, a primetno je da se glumica nije mnogo promenila. Budući baba i deda, Branka i Gagi, kako tvrdi izvor blizak ovoj glumačkoj porodici, presrećni su i nestrpljivo očekuju dolazak njihovog prvog unučeta.

BONUS TEKST

Maslinovo ulje se često ističe ne samo kao ukusan dodatak jelima, već i kao sastojak sa mnogim zdravstvenim prednostima. Evo kako maslinovo ulje može poslužiti kao lekoviti dodatak ishrani:

  1. Zaštita srca: Maslinovo ulje je bogato mononezasićenim mastima koje mogu pomoći u smanjenju lošeg LDL holesterola i povećanju dobrog HDL holesterola. Ovo može smanjiti rizik od srčanih bolesti.
  2. Antiupalno dejstvo: Maslinovo ulje sadrži antioksidanse poput oleokantalina i oleuropeina, koji imaju antiupalna svojstva. Ovo može pomoći u smanjenju upale u telu i olakšati simptome upalnih bolesti poput artritisa.
  3. Zdravlje mozga: Oleokantal, prisutan u maslinovom ulju, povezan je sa smanjenjem rizika od Alchajmerove bolesti i drugih neurodegenerativnih poremećaja. Takođe, maslinovo ulje može poboljšati memoriju i kognitivne funkcije.
  4. Zaštita od raka: Antioksidanti u maslinovom ulju mogu pomoći u zaštiti ćelija od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima, što može smanjiti rizik od određenih vrsta raka, uključujući rak dojke, debelog creva i prostate.
  5. Poboljšanje varenja: Maslinovo ulje može delovati kao blagi laksativ i pomoći u olakšanju varenja. Takođe može stimulisati lučenje žuči, što može pomoći u procesu varenja masti.
  6. Zdravlje kože: Maslinovo ulje je bogato vitaminom E i drugim hranljivim sastojcima koji mogu hidrirati kožu, poboljšati njen tonus i teksturu, kao i smanjiti upalu kože. Može se koristiti i kao prirodni tretman za suvu kožu i iritacije.
  7. Regulacija šećera u krvi: Konzumiranje maslinovog ulja može pomoći u kontroli nivoa šećera u krvi, što može biti korisno za osobe sa dijabetesom ili one koje imaju problema sa insulinskom rezistencijom.

Ovi benefiti čine maslinovo ulje korisnim dodatkom ishrani i mogu doprineti boljem zdravlju i dobrobiti kako tela, tako i uma. Ipak, kao i sa svakim dodatkom ishrani, važno je koristiti ga umereno i u sklopu uravnotežene ishrane.