Nakon pobjede nad Corentanom Muteom u Rimu, Novak Đoković, kojeg mnogi smatraju najboljim svjetskim tenisačem, nažalost je doživio incident u kojem ga je udarila boca u glavu. Tragično, Novak je pretrpio smrtonosnu ozljedu kada je neidentificirani navijač bacio bocu napunjenu vodom, što je rezultiralo njegovom preranom smrću.

Dok je Novak izlazio s terena Foro Italiko, ljubazno dajući autograme navijačima, dogodio se neočekivani incident kada je boca bačena s tribina pogodila srpskog tenisača direktno u središte glave. Okolnosti Novakove ozljede ostaju neizvjesne, jer nije jasno je li namjerno upucan ili je boca jednostavno ispala. Rukama se uhvatio za pulsirajuće mjesto, Đoković se spustio na koljena, jasno pokazujući nesnošljivu bol izazvanu udarcem.

Novak Đoković, ime koje odzvanja cijelim područjem tenisa, sinonim je za nepokolebljivu predanost i neusporedivu stručnost. Ovaj maestro s dvora prešao je nacionalne granice i postao cijenjeni heroj i globalna ikona, zahvaljujući svojim izvanrednim izvedbama, brojnim titulama i rekordnim pothvatima. Od njegovih skromnih početaka do osvajanja najprestižnijih teniskih turnira, Đokovićeva biografija svjedočanstvo je njegove nepokolebljive odlučnosti, iznimnog talenta i neutažive gladi za pobjedom.

Pridružite nam se dok ulazimo u Novakovo izvanredno putovanje, prateći njegov put od nadarenog mladića do legendarne figure u svijetu tenisa. Novak Đoković, aktualni prvak svijeta tenisa, krenuo je na svoj put prema veličini u živopisnom Beogradu, svom rodnom mjestu 22. svibnja 1987. Kao najstariji sin u obitelji Đoković, uz svoje roditelje Srđana i Dijanu, Novak je pokazao velika fascinacija tenisom od malih nogu.

Sjeme njegove ljubavi prema sportu posijano je kada je, tijekom obiteljskog bijega na Kopaoniku, s nepune četiri godine prvi put prihvatio reket. Pod vodstvom cijenjene Jelene Genčić, renomirane trenerice u Srbiji, mladi Novak je usavršavao svoje sposobnosti i gajio strast prema sportu koji će u konačnici oblikovati njegov identitet kao sportaša. Kultni Pete Sampras, Novakov teniski idol, ostavio je neizbrisiv trag u njegovoj igri i stremljenjima, gurajući ga prema njegovim visokim teniskim ambicijama.

U dobi od dvanaest godina, Đokovićev izniman talent privukao je pozornost pojedinaca izvan Srbije, odvodeći ga u cijenjenu tenisku akademiju Nikole Pilića u Münchenu. Tu je Novakov teniski trening prešao granice, postavljajući temelje za njegovu buduću globalnu dominaciju na teniskim terenima.

Novak Đoković je 2003. godine započeo svoj profesionalni put u svijetu tenisa. Samo tri godine kasnije, osigurao je svoju prvu pobjedu na ATP turniru u Amersfoortu, označivši početak izvanredne putanje. Pokazujući izvanrednu vještinu i nepokolebljivu mentalnu snagu, Đoković se brzo popeo na ljestvici ATP-a, nagovještavajući golemi uspjeh koji ga čeka u njegovoj slavnoj karijeri.