Obiteljska muka i nerazjašnjenje tijekom njezina nestanka dosegli su vrhunac kada je Vera Belaković otkrivena u Šumaricama. Ishod je, nažalost, bio potresan jer je Vera Belaković pronađena beživotna. Porodica Belaković iz Kragujevca proživjela je teške trenutke kada je u noći između petka i subote nestala majka Vera, čiji je život, nažalost, danas tragično okončan u šumadijskim šumama.

Obiteljska tjeskoba i neizvjesnost dosegli su vrhunac kada je Vera Belaković naposljetku otkrivena u Šumaricama. Prema riječima njezine kćeri Ljiljane Martinović, Vera Belaković pronađena je beživotna, samo u pidžami i majici kratkih rukava, bez cipela, što upućuje na mogući pad ili poskliznuće. Ishod je, nažalost, bio poražavajući jer je Vera Belaković pronađena mrtva.

U stanju psihičke zbunjenosti izašla je iz kuće odjevena u donji dio pidžame i majicu. Na prvi sam pogled pogrešno mislio da nosi klompe, ali zapravo su bile zabačene sa strane. Tragično, izgubila je oslonac i bacila se u potok, naposljetku je otkrivena kako leži na leđima. Ove potresne događaje prepričala je njezina uplakana kći.

Odaziv i podrška javnosti prema obitelji bili su značajni. Utjecaj ovog obiteljskog sukoba potaknuo je razmišljanje o značaju pružanja skrbi za osobe s demencijom i problemima mentalnog zdravlja, generirajući rasprave o tome kako ponuditi podršku obiteljima koje se suočavaju sa sličnim poteškoćama. Nestanak pojedinca može uzrokovati ogroman stres i traumu za voljene osobe. Tijekom ovih teških vremena ključno je reagirati brzo i učinkovito kako bi se povećala vjerojatnost lociranja nestale osobe. Evo nekoliko radnji koje možete poduzeti ako netko nestane: Početni i najvažniji korak je hitno obavještavanje nadležne policijske postaje o nedolasku osobe. Neophodno je policiji dostaviti opsežnu količinu detalja koji se odnose na nestalu osobu kako bi mogla pokrenuti temeljitu potragu.