Indira Radić, istaknuta ličnost u oblasti narodne muzike, izašla je na javnu scenu kao jedan od završnih bastiona ovog cijenjenog žanra. 2005. godine obradovala nas je nezaboravnom melodijom “Thief”, u saradnji sa Alenom Islamovićem. Zvučan refren ove pjesme odjeknuo je cijelim balkanskim regionom, označivši potresan trenutak u vremenu. I baš tako, Indira je nestala iz reflektora, ostavljajući za sobom naslijeđe koje će zauvijek biti cijenjeno.

Nakon raspada braka, donela je hrabru odluku da likvidira svu svoju imovinu u Beogradu. Sa prihodima, stekla je veliko seosko imanje i izgradila veliku hacijendu inspirisanu privlačnošću meksičkih telenovela. Prema njenim riječima, ova odluka joj je omogućila da vodi spokojan život, lišen ikakvog nepotrebnog stresa. U nedavnom intervjuu srpskim medijima otkrila je da nakon povratka sa dugih turneja po Sjedinjenim Američkim Državama utehu i podmlađivanje pronalazi u tišini sela, što nesumnjivo oživljava njen duh.

Započevši karijeru u rodnom Doboju, prvi veliki trijumf doživjela je u Sarajevu na Ilija festivalu, gdje je pobijedila u amaterskom pjevačkom takmičenju. Prije udaje i rođenja sina Severina, krenula je na putovanje koje ju je dovelo do udaje za Ratta. Nažalost, zbog dugotrajnog rata u Bosni, dugo četiri godine nije znala gdje se nalazi njen sin. Tek 1996. godine konačno ga je prvi put ugledala.

Indira je nadaleko poznata po svojoj izrazito kovrčavoj kosi, koju naizmjenično mijenja nijansi crvene, crne ili smeđe. Međutim, iz njenog nedavnog javnog pojavljivanja vidljivo je da je iskusila značajno povećanje kilograma. Svojim riječima, otkrila je da trenutno ima 90 kilograma, ali je i dalje zadovoljna i zdrava.