Svjetski mediji izvijestili su o iznenadnoj smrti proslavljenog glumca Metjua Perija, koji je imao 54 godine i poznat po ulozi Čendlera Binga u popularnoj TV emisiji “Prijatelji”. Prema izvorima, on se navodno utopio u svojoj rezidenciji u Los Anđelesu. Jedan od izvora tvrdi da je glumac otkriven potopljen u đakuziju, a droga nije pronađena u blizini tijela. Nadalje, prijavljeno je da smrt nije bila posljedica nasilja niti je riječ o ubistvu.

 

 

Metju Peri je najpoznatiji po svom portretu Čendlera Binga u veoma cenjenoj televizijskoj seriji “Prijatelji” tokom 1990-ih, koja je imala ukupno deset sezona i 234 epizode. Čendler Bing bio je omiljen lik među fanovima, a njegovi duhoviti dijalozi često su postajali dio svakodnevnih razgovora. Na prvi pogled, Perry je djelovao kao živahna i prijateljska ličnost, ali se iza kamere borio s nekoliko problema, prvenstveno svojom borbom s ovisnošću o drogama i alkoholu, posebno o lijekovima protiv bolova. Perryjeva ovisnost o Vicodinu vremenom je postajala sve izraženija, čak i kada je bio dio glumačke ekipe “Prijatelja” i prošao je više programa rehabilitacije. Perry je otkrio detalje svojih borbi u svojim memoarima, gdje je otkrio da je u jednom trenutku imao samo dva posto šanse da preživi. To je bilo nakon što mu je zbog dugotrajnog konzumiranja raznih supstanci puklo debelo crijevo. Sa 49 godina proveo je dvije sedmice u komi i nekoliko mjeseci u bolnici. Perry je naglasio da je odlučio podijeliti svoje bolno iskustvo nakon što je došao do tačke u kojoj je bio uvjeren da više neće podleći “mračnoj strani”. Glumac je napisao da je morao da sačeka da više ne bude pod uticajem alkohola i zavisnosti pre nego što je dokumentovao svoja iskustva. Istakao je značaj svog rada, navodeći da je uvjeren da će biti od koristi i drugima. Koliko puta je prošao kroz detoksikaciju je zaista zapanjujući i zapanjujući, sa ukupno 65 slučajeva.

 

 

 

Rodno mjesto Matthewa Perryja je Williamstown u Americi, a rođen je 19. avgusta 1969. Tokom svog djetinjstva često je putovao između Montreala i Los Angelesa zbog rastave roditelja. Tokom svojih tinejdžerskih godina, težio je da postane renomirani teniser i na kraju je postao nacionalno priznati sportista u Kanadi. Međutim, u svojim dvadesetim, odlučio je da se bavi glumom i dobio je vrlo traženu glavnu ulogu u pilot epizodi “Prijatelja”, koja je od tada postala jedan od najpopularnijih sitkoma na svijetu. Iako Perry nije imao djece, prije nekoliko godina je bio zaručen za Molly Hurwitz, ali je njihova romantična veza na kraju potrajala samo pola godine.