Bilo je mart 1957. godine kada je Lorens Džozef Bejder, poznat kao Lari, trgovački putnik i prodavac posuđa iz Ohaja, unajmio čamac kako bi uživao u ribolovu na jezeru Eri. Iako su meteorološka upozorenja ukazivala na oluju, Lari nije ozbiljno shvatao takve pretnje. Unatoč iskustvu u ribolovu, ignorisao je potencijalnu opasnost od nevremena. Nakon nekoliko sati, snažna oluja ga je zatekla na vodi, talas ga je oborio, i nestao je.

Narednog dana, pronađen je samo njegov čamac s manjim oštećenjima i nedostajućim veslom, ali od samog Larija nije bilo traga. Svi su pretpostavljali tragičan ishod zbog oluje, a činjenica da je Lari imao finansijskih problema i dugova nije privukla pažnju policije. Udovica Meri Lu je, ipak, dobila značajnu sumu od osiguranja.

Osam godina kasnije, tokom posete Čikagu, porodični prijatelj je sreo čoveka koji je izgledao kao Lari. Taj “dvojnik” se zvao Džon Fric Džonson, televizijski i radijski voditelj iz Omahe. Ispostavilo se da je Džonson zapravo bio Lorens Džozef Bejder koji je nestao pre osam godina. Iako je nosio povez zbog tumora iza levog oka, Bejder/Džonson nije imao sećanja na svoj prethodni život, tvrdeći da je odrastao u sirotištu i proveo 14 godina u vojsci pre nego što se preselio u Omahu.

Stručnjaci su razmatrali mogućnost amnezije ili uticaja tumora na gubitak pamćenja. Ipak, javnost je ostala sumnjičava, smatrajući da je reč o prevari. Bejderovo neočekivano pojavljivanje prouzrokovalo je niz problema za njegovu porodicu. Meri Lu je izgubila socijalnu pomoć, a osiguravajuće društvo je tražilo povrat novca. Druga Bejderova supruga je proglasila njihov brak nevažećim.

Bejder/Džonson je na kraju umro od zloćudnog tumora u septembru 1966. godine, stavljajući tačku na misteriozni slučaj. Pitanje da li je bio amnezik ili prevarant ostalo je nerešeno.