Marša Kros, koja je proslavljena ulogom Bri Van de Kamp u seriji “Očajne domaćice”, suočila se s teškom dijagnozom u decembru 2017. nakon rutinskog pregleda. Lečnik je primetio nešto sumnjivo i uputio je na dodatne preglede.”U stvari, osećala sam se nekako tužnom jer sam propustila košarkašku utakmicu svoje ćerke. Razmišljala sam: ‘Da li mogu da pomerim termin?’, ali pošto je doktorka tako odlučila, bilo bi nepristojno da nisam otišla”, podelila je glumica.

Nakon biopsija i kolonoskopije, Marši je dijagnostikovan rak anusa. Srećom, bolest je otkrivena u ranoj fazi, pre nego što su se pojavili simptomi.”Bila sam veoma srećna jer je bolest otkrivena na vreme, a imala sam divnu doktorku koja je obavila temeljan posao. Dugujem joj život”, istakla je.Osam godina pre nego što je Marša obolela, njen suprug Tom Mahouni vodio je borbu sa rakom grla. Tokom tog perioda, Marša je brinula o suprugu, njihovim ćerkama i nastavila svoju glumačku karijeru, čak i postala majka bliznakinja u 45. godini.

Ovo nije prvi put da se Marša srela s rakom. Njen bivši partner, glumac Ričard Džordan, preminuo je od raka mozga.Marša je prošla kroz 28 tretmana zračenjem i dve hemoterapije. Iskusila je nuspojave poput bolova, problema s varenjem, afti u ustima i kožnih reakcija.”Nuspojave su čudne, ali zaista sam srećna što postoje ljudi koji otvoreno pričaju o tome”, naglasila je.

Sada redovno ide na kontrole svaka tri meseca. Marša je istakla da joj je bilo potrebno vreme da se vrati normalnom životu. I dalje je osetljiva na određenu hranu, vodi računa o ishrani i želi podsetiti ljude da postoji život nakon raka, te da bolest s vremenom ne mora biti dominantna misao.