Sinoć smo imali priliku prisustvovati nastupu Vesne Zmijanac u jednom beogradskom baru. Za to vrijeme iskoristili smo priliku za razgovor s talentiranom pjevačicom na razne aktualne teme. Vesna je otvoreno ispričala svoje mišljenje o svojim kolegama, osobnom iskustvu s razvodom i izazovima s kojima se susrela. Izrazila je i svoje protivljenje Areni u Beogradu te rasvijetlila svoj odnos s kćerkom Nikolijom.

 

  • Nadalje, Vesna se osvrnula na nesretnu situaciju u kojoj je zbog druženja s Lepom Brenom naišla na oštre reakcije javnosti. Na kraju, razgovarali smo o izvanrednom uspjehu koji je postigla u punenju dvorana i prostorija do posljednjeg mjesta. Zahvalan sam što imam fizičku izdržljivost i dobrobit potrebnu za ove napore. Ovo je doista blagoslov. Budućnost nosi više mogućnosti za koncerte, klupske nastupe i nastupe uživo. Svaki nastup za mene je izuzetno iskustvo, jer imam tu sreću da već pedeset godina imam ljubav i podršku obožavatelja, a ja im tu ljubav svim srcem uzvraćam. Što kažeš na onu tvoju sliku kako se strastveno ljubiš s neidentificiranim gospodinom? Sada, dopustite mi da vam predstavim svog menadžera za Bugarsku, koji mi se pridružio u dobi od 20 godina.

Često se šalim s njim govoreći: “Samo bih se trebao udati za tebe!” Vesna, što mislite o nedavnom razvodu Dragane Mirković? Duboko se ispričavam. Kad god se pojavi ovakva situacija, to mi donese veliku tugu i teškoću. Trajanje i razlozi koji stoje iza njihove veze i njenog nesretnog kraja nepoznati su mi, ali mogu potvrditi goleme izazove koje predstavlja. Razvod je velika teškoća koja nanosi bol. Sa Draganom nisam bio u kontaktu, jer ne želim da se ubacujem, ali izražavam najiskrenije žaljenje zbog Harisa.

 

  • Nisam siguran u okolnosti, jesu li sišli s uma, ali možda su ovaj korak trebali učiniti puno ranije, kao što sam ja učinio s 30 godina. Doviđenja. Kada ste bili suočeni s donošenjem te odluke, kako ste se osjećali? Je li vam donio osjećaj olakšanja? Ogromno je olakšanje za čovjeka očekivati ​​da će njegovo ime i pojam pravde biti priznati po dolasku. Ovo je mukotrpan zadatak. Dugo mi se činilo da mi ništa ne ide od ruke i nisam bila sigurna što me čeka na kraju, pogotovo jer više ne dijelimo isti prostor. No, postoji poseban trenutak kada svemu dođe kraj, kada se potpišete i priznate da je doista gotovo, da je sav trud bio uzaludan. Ovaj trenutak je nevjerojatno izazovan. Preklinjem te, nikad se ne razvodi. Ima li vaša kći Nikolija dojam da ste joj najstroži kritičar kada je u pitanju karijera? Trenutno Niki posjeduje izuzetan album. Njezin profesionalni život uzeo je danak i svi smo zajedno s njom proživjeli ista previranja. Niki pokazuje izvanrednu razinu točnosti i preciznosti, često potvrđujući dominaciju nad drugima.

Očito je da sama sebi stavlja ogroman pritisak, koji nadilazi bilo kakav utjecaj ili poteškoću koju bih joj mogao predstavljati. Možemo li zadržati optimizam za duet? Zapravo, postoji mali problem. Željno iščekujemo prigodnu pjesmu. Sam duet nije problem; samo nam nedostaje savršena pjesma. Ne želim implicirati da su današnje pjesme i tekstovi lošiji, ali čini se da u svim ovim nedavnim kreacijama postoji određeni nedostatak istinskih emocija.

 

  • Pjesme koje ste stvorili prije više od dvadeset godina i danas odjekuju među slušateljima, što je razina dugovječnosti koju mnogi suvremeni umjetnici teško žele postići sa svojim trenutnim izdanjima. Doista, istina je. Jednostavno imajte na umu prethodne tekstove i raspoloženja, kao i sadašnje. No, to je za sada razmjer. Stanje je postalo kaotično, a cijeli svijet srlja u nemir. Vaša tvrdnja da je Breni bilo lakše nego vama izazvala je burne reakcije u javnosti, pa su se na Vaš račun izlili brojni napadi. Koji je razlog takvog odgovora? Žalosno je što se ljudi često muče sa slušanjem. Na Brenu nitko nije digao ruku; Jednostavno sam rekao da su njezina iskustva bila pozitivna, dok su moja bila izazovna. Zašto ovo uzrokuje problem? Brenu jako volim i ona je toga svjesna.

Ona razumije da sam osjećao zavist tijekom njezinih uspješnih koncerata, jer su nedvojbeno bili manje zahtjevni za nju. Jeste li voljni udružiti glasove s Brenom? Čin toga se ponavljao u brojnim prilikama, iako je bio zanemaren i zanemaren. Nadalje, ako postoji netko tko želi sudjelovati u duetu, može to učiniti bez ikakvih ograničenja.

 

  • Zašto imate averziju prema Areni, unatoč tome što imate mnoštvo obožavatelja koji željno slušaju svaku vašu riječ? Ovako mi se više sviđa jer je znatno ugodnije. Pet puta je ugodnije na ovaj način. Imao sam mogućnost izabrati Arenu, ali to mi je jako simpatično. Obožavam atmosferu puba. Pogađaju li vas video zapisi iz prošlosti, posebice oni koji bilježe trenutke u društvu kolega, pa čak i pojavljivanje Nikolije? Mnogo sam toga doživio tijekom vremena koje sam proveo s Nikolijem, odvodeći nas na mjesto koje je prije bilo prilično ugodno. U potpunosti smo uživali u međusobnom društvu i lijepo smo se proveli zajedno. Nostalgija izazvana tim starinskim snimkama ne prestaje probuditi nešto u meni.