Dragan Stojković Bosanac, osim što je poznati harmonikaš, kompozitor i producent, postao je široko poznat javnosti kao član žirija muzičkog takmičenja Zvezde Granda. Međutim, uprkos svojoj javnoj prisutnosti, Dragan Stojković je jedan od onih koji retko otkrivaju detalje iz svog privatnog života.

 

 

 

 

Rođen u Sarajevu, odrastao je u Konjicu, a od sedamdesetih godina živi i radi u Beogradu, gde je izgradio svoju muzičku karijeru i stekao veliku popularnost. Sa suprugom Dunjom deli život već više od četiri decenije, od kada su se venčali 1977. godine, te su zajedno prošli kroz različite životne faze i izazove.

Njihov brak obogatio je dolazak dece. Prvo su dobili sina Aleksandra, a zatim i ćerku Aleksandru, poznatu kao pevačicu pod umetničkim imenom Džidža. Nadimak “Džidža” potiče od pesme koju je otac često pevao svojoj ćerki, stvarajući tako poseban emotivni odnos između njih.

 

 

 

 

Dok je Aleksandar bio privučen hevi-metal muzikom u mladosti, kasnije je krenuo drugim putem, postavši inženjer poljoprivrede i uspešno se baveći svojom strukom. Porodični dom Stojkovića nalazi se na Bežanijskoj kosi u Beogradu, gde Dragan i Dunja uživaju u mirnom životu.

 

 

 

 

Dragan Stojković često ističe važnost porodičnih trenutaka i vikenda koje provodi sa suprugom Dunjom. Njihova ljubav se očituje kroz male gestove pažnje, poput zajedničkog odlaska na pijacu i uživanja u omiljenim jelima koje Dunja priprema, kao što su punjene paprike, urmašice ili kadaif.

 

 

 

 

Supruga Dunja, iako retko prisutna u medijima, predstavlja neizostavnu podršku i oslonac Dragana Stojkovića, pružajući mu ljubav, podršku i razumevanje u svim životnim situacijama. Za Dragana, Dunja nije samo životna saputnica, već i osoba koja ga inspiriše i ispunjava njegov svakodnevni život toplinom i ljubavlju.

BONUS TEKST

Dragan Stojković Bosanac, poznatiji kao Bosanac, rođen je 10. avgusta 1950. godine u Sarajevu, tadašnjoj Jugoslaviji. Od najranijih dana pokazivao je interesovanje za muziku i harmoniku, što je kasnije postalo njegova strast i profesija.

Odrastajući u Konjicu, muzika je postala sastavni deo njegovog života. Već u ranoj mladosti pokazao je izuzetan talenat za sviranje harmonike, što je brzo primetio i podržao njegov otac. Sa samo petnaest godina, već je nastupao na raznim manifestacijama i svirkama, stičući prve kontakte sa muzičkom industrijom.

  • Nakon završene osnovne škole, Bosanac se preselio u Beograd kako bi dalje razvijao svoju muzičku karijeru. U Beogradu je brzo postao prepoznat kao izuzetno talentovan harmonikaš i kompozitor. Svojim virtuoznim sviranjem i originalnim muzičkim idejama privukao je pažnju publike i kolega.

Početkom sedamdesetih godina, Bosanac je osnovao svoj ansambl i počeo da nastupa širom bivše Jugoslavije. Njegovi nastupi postali su veoma popularni, a on sam postao je omiljen među ljubiteljima narodne muzike. Uskoro je počeo i da komponuje svoje pesme, koje su postale hitovi i izvodile su ih mnoge poznate pevačice i pevači.

Ipak, istinsku slavu i prepoznatljivost Bosanac je stekao kada je postao član žirija u popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”. Njegov iskreni i direktni komentari, ali i muzičko znanje, privukli su pažnju publike širom regiona, te je postao jedan od omiljenih članova žirija.

  • Pored muzičke karijere, Bosanac je posvećen i porodičnom životu. Venčao se sa svojom suprugom Dunjom 1977. godine, sa kojom ima dvoje dece, sina Aleksandra i ćerku Aleksandru, poznatiju kao Džidža. Porodica mu predstavlja neizmernu podršku i inspiraciju u životu i radu.

Dragan Stojković Bosanac danas je jedan od najpoznatijih i najcenjenijih harmonikaša na prostoru Balkana. Njegova muzika i doprinos narodnoj muzici ostavili su neizbrisiv trag, a njegova iskrenost i strast prema muzici i dalje ga čine voljenim i poštovanim među publikom.