Josip Broz Tito, večiti predsednik bivše Jugoslavije, bio je poznat po svojoj ljubavi prema muzici. Tokom svoje vladavine, uživao je u različitim žanrovima i često je bio prisutan na koncertima i muzičkim događajima. Osim toga, pokazao je divljenje prema nekim domaćim zvezdama, a ovde su pomenute četiri ličnosti koje su uživale u njegovom poštovanju:

  1. Zdravko Čolić: Čolić je bio omiljeni izvođač Tita. Ova pop zvezda, poznata kao savršeni omladinac “socijalizma s ljudskim likom”, često je nastupala na Titovim sletovima. Nakon Titove smrti, snimio je pesmu “Druže Tito, mi ti se kunemo”, koja svedoči o njegovom obožavanju lidera i vernosti ideologiji.
  2. Neda Ukraden: Tito je, prema legendama, imao izuzetan ukus za lepotu, a Neda Ukraden, poznata po svojoj lepoti, otpevala je pesmu “Ovo nam je naša borba dala”. Tito je uživao u njenom izvođenju, što pokazuje da je cenio raznolikost i umetnički izraz.
  3. Đorđe Balašević: Balašević je komponovao pesmu “Računajte na nas”, jedan od najpoznatijih izraza neslaganja sa tadašnjim društveno-političkim sistemom. Pesmu je izveo prvi put pred Titom 1978. godine. Balašević je ostao poznat po svojim tekstovima koji su često bili politički angažovani.
  4. Goran Bregović: Vođa Bijelog Dugmeta, Goran Bregović, takođe je imao svoj trenutak s Titom. Nastupili su za novu 1976. godinu u Hrvatskom narodnom pozorištu. Iako su Bijelo Dugme imali novogodišnji nastup u Beogradskoj Hali sportova, Bregović je otkazao taj nastup i otišao predstaviti svoju muziku Titu. Ovaj susret se pamti kao poseban trenutak u odnosu između umetnika i lidera. Odnos između Tita i Bregovića bio je specifičan, gde su se voleli, ali i održavali određenu distancu pred javnošću.Goran Bregović