Milanka Udovički, prva Srpkinja koja je krasila naslovnicu “Voga”, ostavila je neizbrisiv trag u svetu mode, umetnosti i stila. Njena životna priča je jedinstvena, a ona sama je bila izuzetna ličnost, rođena sa stilom, kako mnogi kažu.

Odrasla u Zemunu, Milanka je imala neobičan put, od studija na Sorboni i sticanja dva doktorata, do ulaska u svet mode, gde je postala modni kreator, kostimograf, i član ULUPUDS-a. Njena avanturistička priroda odvela ju je širom sveta, gde je stekla mnoga poznanstva i prijateljstva, uključujući i s one sa svetskim poznatim ličnostima kao što su Roger Vadim, Cary Grant i Andrei Konchalovsky.

Milanka nije sledila uobičajene staze, bila je svoja i oduvek poštovala samo svoja pravila. Iako su je često pokušavali uvući u svet glume ili drugih profesija, ona je odabrala da sledi svoju strast prema modi i estetici. Sa svojim jedinstvenim stilom, često noseći mini suknje i kaubojske čizme, ostavila je neizbrisiv utisak gde god da se pojavila.

Njena veza sa Zemunom, gde je odrasla, uvek je bila posebna. Iako je proputovala ceo svet, vraćala se u svoj rodni kraj i cenila lepotu Gospodske ulice i Dunava. Njena porodična kuća, nacionalizovana, i dalje je deo njenog identiteta i mesto gde se vraćala.

Milanka Udovički je bila nekonvencionalna žena koja je živela svoj život sa strašću, hrabro kročeći putem koji je sama odabrala. Njena priča inspiriše i podseća nas da život može biti uzbudljiv i ispunjen kada sledimo svoje srce i verujemo u svoje snove.Milanka Udovički je bila žena koja je živela život punim plućima, ostavljajući neizbrisiv trag u svetu mode i umetnosti, ali nikada ne zaboravljajući svoje korene i svoj Zemun.