Iako je prošlo pola godine, tuga oko gubitka Siniše Mihajlovića, koji je tragično izgubio bitku sa teškom i dugotrajnom bolešću u svojoj 53. godini života, i dalje traje uporno. Štaviše, čini se da njegova ožalošćena porodica možda nikada neće zaista pronaći utjehu ili se pomiriti s ogromnom tragedijom koja ih je zadesila.

Osjećaj duboke ljubavi i obožavanja prema tebi, tata”, izražen u popratnom natpisu jedne od brojnih slika na kojoj je njegova kćerka, neosporan je. Ipak, slika koju je nedavno postavila izazvala je intenzivne emotivne reakcije u dušama brojnih pojedinaca. Ćerka Siniše Mihajlovića odlučila je da oda počast svom voljenom ocu tetovirajući se koja za nju ima ogromno lično značenje.

Nažalost, nakon Sinišine prerane smrti, naišla je na neopravdane kritike zbog svoje sposobnosti da ide naprijed u životu i da zadrži pozitivan stav. Uprkos neodobravajućim komentarima, odlučila je da odgovori sa milošću i nedavno je podelila duboko emotivnu fotografiju popraćenu iskrenim natpisom, izražavajući svoju nepokolebljivu ljubav i divljenje svom ocu. Kada su me pitali o mojoj sposobnosti da pronađem radost u životu, da se družim s prijateljima, prisustvujem društvenim događajima, plešem, pjevam i ponovo zaista prihvatim život, samouvjereno odgovaram da sam pravi odraz svog oca.

Ugradio je u mene uvjerenje da izbjegavanje suza, nereagiranje i odbacivanje životnih iskustava nije put koji je zamislio za mene. Umesto toga, odlučio sam da iskoristim svaki prolazni trenutak sa ogromnim entuzijazmom, svesrdno nastojeći da poštujem i prenesem njegovo izuzetno nasleđe. Trenutno sam oličenje žene koju je moj otac neumorno njegovao da postanem, i sigurna sam u njegov duboki ponos na mene, jer osjećam kako to odjekuje duboko u mom biću.” – ponosno je izjavila.