Rijetko svjedočimo ljubavnoj priči poput one dva brata koji su se zaljubili u istu ženu, a ono što je čini još intrigantnijom je to što se odigrala upravo ovdje u našoj blizini. Godine 1987. moja je majka ušla u romantičnu vezu s očevim bratom i sestrom. Njihova veza počela je tijekom studija na fakultetu, gdje su jedno drugom pružali podršku i često zajedno posjećivali društvena okupljanja.

 

  • Dok je tekla njihova treća godina koledža, moj je ujak izrazio želju da moja majka bude njegova partnerica, a ona je spremno prihvatila njegov prijedlog. Bili su simpatičan par, oboje mladi i vršnjaci, ali nisu bili spremni za izazove koji su pred njima. Bio je to određeni dan kada je moja majka posjetila rezidenciju mog strica, koja je ujedno bila i dom moga oca. Taj se susret dogodio u listopadu 1989., zauvijek urezavši taj mjesec i godinu u sjećanje moje majke. Mnogi pojedinci imali su negativno mišljenje o mom ocu zbog njegove arogancije i sarkazma, što je rezultiralo nedostatkom popularnosti.

To se prvenstveno pripisivalo njegovom nepokolebljivom poštenju. Do njihovog upoznavanja došlo je kada je moj otac nenamjerno prekinuo njihov intimni trenutak tako što je upao u njihovu sobu. Prilično je zabavno, ne mislite li? Nakon tog incidenta počeo je zbijati šale, iako mojoj majci to nije bilo zabavno. Naknadno su se počeli družiti kao grupa, a moj se otac aktivno integrirao u društvo, što je iritiralo mog strica. Moj otac je bio na glasu lažljive osobe. Pričalo se da ga je jednom ranila djevojka, što ga je slučaj potpuno preobrazio. Bez napora bi odbacio veze, ostavljajući za sobom trag slomljenih srca.

  • No, njegova najpoznatija karakteristika bila je nemogućnost da ikada ponovno doživi ljubav, unatoč raznim pokušajima. Začudo, počeo je pokazivati ​​zaštitničku i brižnu prirodu prema mojoj majci, iako je to bilo nesvjesno. Ova promjena nije prošla nezapaženo od strane drugih, uključujući i mog strica. U početku je moja majka prema njemu gajila osjećaje odbojnosti i neprijateljstva, potpuno svjesna njegovih prošlih postupaka. Moj ujak je bio taj koji je intervenirao i riješio situaciju. Kako je vrijeme prolazilo, moja se majka postupno zagrijala za njega. Uoči Nove godine 1990. studentski tulum bio je u punom jeku, a svi, uključujući i moju majku i strica, žestoko su se opijali.

Nažalost, usred kaosa, razdvojili su se, ostavljajući moju majku da očajnički traži svog izgubljenog ujaka. Upravo u tom mučnom trenutku grupa pijanih muškaraca, prijatelja mog ujaka, zaključala ju je u namjeri da joj naudi. Međutim, baš kad su stvari izgledale mračno, moj je otac stigao na lice mjesta i brzo je pritekao u pomoć. U tom su trenutku sve pritužbe iz prošlosti i razigrano zadirkivanje mojih roditelja bili zaboravljeni, jer je njihova ljubav jedno prema drugome imala prednost.

  • Osigurao je njezinu sigurnost i kasnije se suočio s napadačima, uključujući mog ujaka, zbog njihovog nemara u brizi za moju majku i davanja prioriteta vlastitim interesima ispred njezine dobrobiti. Unatoč dubokoj zaljubljenosti moga oca u nju, ostala je privržena mom ujaku, prevarena njegovim lažnim obećanjima promjene. Situacija se s vremenom pogoršavala. Moj se ujak nastavio družiti sa svojim upitnim “prijateljima”, potpuno svjestan štete koju su nanijeli njegovoj djevojci. Moj bi otac dolazio svaku večer, šuljao se kroz njezin prozor samo da osigura njezinu sigurnost.

Ne griješite, moj ujak je također bio duboko zaljubljen u moju majku – izjedali su ga njegova opsjednutost i strah da će je izgubiti. Ipak, očeva ljubav je prevagnula. Njihova neosporna kemija bila je očita svima, pa i njima samima. Bilo je doista nevjerojatno kako je moja majka uspjela probiti vlast ozloglašenog prevaranta i zarobiti mu srce. Njihova veza započela je tajno, ali ju je na kraju otkrio njezin ujak. Otac je pretrpio brutalne batine, gotovo do smrti, što je moju majku ispunilo bijesom.

  • Svjedočeći ovom stravičnom činu i ona je doživjela bol. Kao odgovor, obojica su donijeli odluku da pobjegnu iz Beograda, kako više nikada ne bi ugledali svog napadača. Unatoč ranama koje su im nanijeli, njihova je ljubav pobijedila. U lipnju 1992. pobjegli su zajedno, ujedinjeni međusobnom privrženošću. Godine 1999. moj je otac zaprosio moju majku, a 3. travnja 2000. dočekali su mog brata na svijet, ispunivši ih neizmjernom radošću. Njihova je sreća nastavila rasti, što ih je dovelo do razmjene zavjeta 1. rujna 2000.

Došao sam na ovaj svijet 5. svibnja 2005., noseći sa sobom sjećanja na priču koju su mnogi smatrali savršenom ljubavnom pričom. Međutim, kao i tragična priča o Romeu i Juliji, i ova priča mora doći kraju. Na datum mog rođendana, točnije 5. svibnja 2015., dogodio se tragičan događaj koji je zauvijek promijenio tijek mog života. Na današnji dan moj je otac tragično izgubio život u razornoj prometnoj nesreći.

Unatoč bilo kakvim pokušajima moje majke da proslavi moj rođendan, za nju će to zauvijek biti gorko-slatka prilika, jer označava i najbolji dan u njezinu životu i najmračniju kletvu koju je ikada doživjela. Djevojka je teška srca zaključila svoju srdačnu objavu.