Rođena 28. veljače 1985. godine u Beogradu, Jelena Janković, poznata i kao Džej Džej, srpska je tenisačica. Njenu obitelj čine majka Snežana, otac Veselin te braća Marko i Stefan. U karijeri je skupila nevjerojatnih 600 pobjeda, što je najveći broj među srpskim reprezentativkama. Naime, ona je među nekoliko odabranih tenisačica koje su postigle prestižno mjesto broj 1 u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Jankovićin teniski put započeo je s 9 godina kada je počela trenirati u Crvenoj zvezdi. Sa samo jedanaest godina osigurala je naslov državne prvakinje u kategoriji do 12 godina. U početku pod vodstvom Ace Simića, kasnije se usavršavala na renomiranoj Teniskoj akademiji Nike Boletijerija, gdje su trenirale i poznate teniske legende poput sestara Williams, Marije Šarapove, Andrea Agassija i Monike Seleš.

Unatoč tome što se nije službeno oglasila po pitanju povlačenja iz tenisa, Jelena Janković već dulje vrijeme primjetno je izbivala iz javnosti. Primarni uzrok njezine medijske odsutnosti može se pripisati njezinoj nepokolebljivoj posvećenosti obiteljskom životu u posljednje tri godine. Od 2021. godine fokus Jelene Janković u potpunosti se usmjerio na supruga i kćer Unu, pa su joj oni na prvom mjestu.

Proslavljena tenisačica tijekom cijele karijere dosljedno je čuvala svoju privatnost kada su u pitanju ljubavne veze, a to je ostalo i kada su joj se putevi ukrstili sa sadašnjim supružnikom, cijenjenim liječnikom Brankom Baraćem. Zdravstvena ustanova u kojoj se Jelena Janković liječila zbog potvrđenog slučaja zaraze koronavirusom 2020. bila je radno mjesto njezina supruga. U krugu ove bolnice započelo je njihovo romantično putovanje.

Unatoč pokušajima da svoju vezu sakriju od očiju javnosti, njihov trud se pokazao uzaludnim jer se Jelena našla u drugom stanju, a u travnju 2021. rodila im se kći Una. Kako doznaje Story, suprug Jelene Janković je diplomirani internist zaposlen na jednoj privatnoj klinici u Beogradu. I dok je javnost za njega postala poznata kada je počeo hodati s tenisačicom, Branko Barać i prije je javno istupao na svom profesionalnom planu.