U Georgiji, Lindsay Lohan, poznata holivudska glumica, snimljena je na nizu fotografija tijekom ugodne obiteljske šetnje sa suprugom Bayderom Shamasom i njihovim sinom Luciom. Atmosfera je bila mirna i opuštena dok su se upuštali u neprekidan razgovor, a simpatična crvenokosa uživala je u svojoj voljenoj poslastici – kuglici sladoleda. Unatoč prevladavajućem skepticizmu koji okružuje njihov brak, a mnogi ga odbacuju kao “lažni”, slike predstavljaju izrazito suprotnu stvarnost. U brojnim prilikama čuo sam komentare koji sugeriraju da je Lindsay upravo s Bayderom otkrila unutarnji mir i spokoj za kojima je dugo čeznula.

S golemim potencijalom kao zvijezda u usponu, kako u glumi tako iu pjevanju, brzo se popela na ljestvici. Njezin talent brzo ju je zavolio mlađoj generaciji, katapultiravši je u slavu i bogatstvo u tren oka. Činilo se kao da živi kao knjiga priča, akumulirajući milijune u tren oka. No, silno obožavanje i brzi uspjeh na kraju su joj se obili o glavu.

Od trenutka kad je rano stupila na pozornicu, bilo je očito da je njezin talent nesvakidašnji. Njezin portret u filmu “Opasne djevojke” iz 2004. doveo ju je do statusa tinejdžerskog idola. Ubrzo nakon toga, učvrstila je svoju reputaciju trostruke prijetnje potpisivanjem ugovora za Casablanca Records i izdavanjem dva impresivna studijska albuma, naime “Speak” i “A Little More Personal (Raw).

Početak njezine ljubavne veze poklopio se s produkcijom filma “Georgijin zakon” 2006. Ubrzo je postala glavna meta paparazza, neprestano dospijevajući na naslovnice, iako iz pogrešnih razloga zbog njezina kontroverznog ponašanja i brojnih skandali. Nije prošlo mnogo vremena prije nego što je podlegla javnom životu zahvaćenom zlouporabom supstanci i prekomjernim pićem. Incident kada se Lindsey gotovo srušila tijekom noćnog izlaska s Paris Hilton i Britney Spears ostao nam je urezan u sjećanje.

Tijekom drugog dijela 2000-ih, našla se pod nemilosrdnim nadzorom tabloidnih medija kao rezultat njezinih čestih pojavljivanja na sudu i višestrukih boravaka u rehabilitacijskim centrima kako bi se borila s alkoholizmom. Kao posljedica toga, doživjela je niz neuspjeha, uključujući gubitak nekoliko profesionalnih prilika, što je imalo dubok utjecaj na njezinu profesionalnu putanju i percepciju javnosti. Nakon duljeg razdoblja nepokolebljive trezvenosti, osigurala je unosan ugovor s divom za streaming Netflix za produkciju više filmova.

Već duže vrijeme kruže glasine o zaljubljenosti princa Mohammeda bin Salmana u glumicu. Nagađanja sugeriraju da je Lindseyin život doživio dramatičan zaokret pod njegovim utjecajem, uključujući obraćenje na islam, preseljenje u Dubai i promjenu njezinih vjerskih uvjerenja. Tek što su ove priče dosegle vrhunac, Lindsey je sve iznenadila objavom: zaručila se za vrsnog bankara Bajdera Šamasa. Čak i danas postoje uporne glasine koje upućuju na dugogodišnju ljubavnu vezu između princa i Lindsey, unatoč prethodnoj tvrdnji njezina oca američkom tisku da je njihova veza bila čisto platonska.

Godinama su novinari stalno izvještavali o prinčevim ekstravagantnim gestama prema Lohan, poput osobnog dolaska po nju privatnim zrakoplovom i obasipanja raskošnim darovima, uključujući lijepo zamotanu kreditnu karticu. Unatoč tim tvrdnjama, glumica je oštro odbacila sve optužbe. Otac Lindsay Lohan izrazio je ponos zbog prijateljstva njegove kćeri i prijestolonasljednika Saudijske Arabije, ističući da je njihov odnos čisto platonski. Nadalje je naglasio da Lindsay ima široku mrežu prijatelja u Saudijskoj Arabiji. Kao odgovor na fokus medija na senzacionalizam, istaknuo je Lindsayinu iskrenu predanost pomaganju izbjeglicama.

Kada su ga pitali o njegovoj zabrinutosti u vezi s povezanosti njegove kćeri s osumnjičenikom za ubojstvo, samouvjereno je izjavio da nisu predočeni nikakvi konkretni dokazi koji bi poduprli takve tvrdnje. U tom trenutku dao je do znanja da je njegova kći izrazila svoje uvjerenje u njegovu dobrotu i osjećaj sigurnosti u njegovoj prisutnosti. Mohammed bin Salman, kojeg mnogi smatraju de facto vođom Saudijske Arabije, ističe se kao sedmi sin kralja Salmana i unuk utemeljitelja nacije, kralja Abdulaziza. Nakon što je završio diplomu prava na Sveučilištu King Saud, preuzeo je ulogu očevog savjetnika od povjerenja. Nakon toga, nakon što je Salman stupio na prijestolje, imenovan je zamjenikom prijestolonasljednika i ministrom obrane. Konačno, 2017. godine uzdignut je na cijenjeni položaj prijestolonasljednika.

Ogromno bogatstvo koje je posjedovao omogućilo mu je razinu utjecaja koja mu omogućuje da izbjegne nadzor, čak i usprkos optužbama koje sugeriraju njegovu umiješanost u progon disidentima. Kružile su glasine koje upućuju na njegovu umiješanost u trovanje kralja, što je rezultiralo nasljeđivanjem njegova oca, iako te tvrdnje ostaju neprovjerene. Osim toga, vjeruje se da je odigrao ulogu u smrti novinara Khashoggija iz renomiranog časopisa “Washington Post”, no detalji oko ovih događaja su obavijeni velom tajne. Učinjeni su napori da se provedu reforme u Saudijskoj Arabiji, s namjerom da se ograniče ovlasti vjerske policije i promiču prava žena. Naime, zabrana vožnje ukinuta je 2018., a muški sustav skrbništva oslabljen je 2019. Dodatno, program Saudijske vizije 2030, koji predvodi čelnik, nastoji diverzificirati gospodarstvo ulaganjem u nenaftne industrije kao što su tehnologija i turizam, s ciljem smanjenja ovisnosti o nafti.

Tijekom Mohammedova vodstva, Saudijska Arabija je pokrenula sinkronizaciju svoje energetske strategije s Rusijom, a također je ojačala svoje veze s Kinom. Muhammad predsjedava autokratskim režimom, primjenjujući sustavne taktike suzbijanja, poput zatvaranja i mučenja, kako bi ušutkao političke disidente. Od 2008. nadalje stupio je u brak sa svojom prvom rođakinjom Sarom bint Mašur, koja je kćerka njegovog rođenog strica, Mašur bin Abdulaziza. Zajedno su bili blagoslovljeni radošću podizanja petero djece. Šokantno, 2022. The Economist objavio je izvješće s pojedinostima o nesretnom događaju u kojem je Mohamed izložio Saru tako teškim fizičkim ozljedama da joj je bila potrebna liječnička pomoć. Unatoč nedostatku jasnih dokaza o svojim postupcima, izbjegao je i oprost i odgovornost za mnoštvo zločina koje je počinio.